Al-Attiyah s’emporta el triomf en la primera etapa del Desafío Ruta 40

La primera etapa del Desafiament Ruta 40 YPF, de gairebé 700 km, ha estat un bucle al sud de la Rioja. En cotxes, Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing) s’ha imposat per menys d’un minut per davant de Yazeed Al-Rajhi (Overdrive Racing), i gairebé quatre minuts per davant de Sebastian Halpern (X raid Mini JCW). El qatarià lidera la classificació general amb 1’06» d’avantatge sobre el saudita i 4’19» sobre l’argentí.

Nasser Al Attiyah sortia en 4a posició, avançava l’Hilux de Juan Cruz Yacopini i Dani Oliveras, el Mini JCW de Sebastian Halpern i atacava Yazeed Al Rajhi (Overdrive Racing), que havia triat obrir l’especial. Però el pla no va funcionar. El campió del món va aconseguir avançar el Toyota que havia sortit abans, però, frenat per una falta de sensacions amb les seves suspensions del darrere als rius a l’inici de l’especial, Nasser no va poder pilotar com volia.

Yazeed Al Rahji toyota hilux overdrive

El saudita que va obrir l’especial va poder tenir aproximadament un minut d’avantatge sobre l’Hilux oficial en els temps parcials. Però al penúltim punt de cronometratge, la tendència es va invertir. Yazeed va haver de frenar a causa d’una punxada lenta que va decidir arreglar més tard en una neutralització. Al final, Nasser va acabar 58» per davant del seu rival al campionat del món.

A la taula general, amb els 8 segons guanyats al pròleg, Al Attiyah pren el poder al Desafio Ruta 40 amb 1’06”. Sebastián Halpern es troba 3r i es manté a prop dels dos Hilux, a 4’19» del líder.

A T3, Mitchell Guthrie (Red Bull Off-Road Junior Team USA) va guanyar l’especial per davant de Chaleco López (Red Bull Can-Am Factory) i Seth Quintero (Red Bull Off-Road Junior Team USA). Mattias Ekstrom (South Racing Can-Am), que va passar molt de temps al capdavant durant el dia, finalment va caure al quart lloc a causa de dues punxades. A la classificació general, Guthrie avantatja “Chaleco” per 2’54”, Quintero per 3’41”, Ekstrom per 4’16” i Gutiérrez (Red Bull Can-Am Factory) per 5’05”.

A T4 triomf ctalà de la mà d’Eduard Pons i Jaume Betriu per davant de Gallego i Arrieta que els col·loca líders de la general per 4:38s.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments