Prèvia, horaris i inscrits per seguir la 62a edició del 2000 Viratges

La prova comptarà amb 77 equips inscrits entre velocitat i regularitat

La sortida protocolària es celebrarà avui des del carrer Abat Oliba de Manresa

El 2000 Viratges arriba a la seva 62a edició amb un renovat itinerari, més extens que el de la passada edició, i una llista d’inscrits molt interessant tot i trobar-nos ja a les acaballes de la temporada. De fet, la cita del Bages serà l’última prova sobre asfalt de la temporada.

La gent del Biela Club Manresa ha preparat per aquest any una prova que compta amb quatre seccions. Les dues primeres es disputaran pel matí i comptaran amb tres trams diferents a repetir en dues ocasions: Vilaredes (11,29 km), Castelladral (11,20 km) i Galera (11,41 km).

ORRIOLS REQUENA SKODA catalunya 2000 viratges 2022
Francesc Rodríguez

La tercera i quarta secció es disputarà amb una gran protagonista, la nit. La prova, després de la parada tècnica del migdia a Artès, comptarà amb quatre trams a repetir en dues ocasions, Sant Salvador (7,60 km), El Pont de Vilomara (6,77 km), Talamanca (8,74 km) i la súper especial d’Artès de (3,13 km) que gràcies al patrocini de la marca de pneumàtics Michelin passarà a dir-se Michelin-Artès.

En total 422,17 km de ral·li dels quals 120,33 seran contra el rellotge.

Gran llista d’inscrits

Pel que fa als inscrits només cal donar-li un cop d’ull a la quantitat de copes i campionats que puntuen a la prova bagenca per entendre la seva importància. Fins a 11 campionats, copes, challenge o trofeus seran presents al podi de sortida a Manresa. Campionat de Catalunya de pilots i copilots Campionat de Catalunya 2 rodes motrius, Campionat de Catalunya per a Escuderies, Promoció i Trofeu Júnior, Campionat de Catalunya de Marques, Copa de Catalunya d’Asfalt, Trofeu Catalunya de Ral·lisprints d’Asfalt, Copa de Catalunya de ral·lis d’asfalt, Volant RACC – Trofeu MAVISA, Challenge Michelin i Challenge SAXO 8V.

Masies_Voltregà_pares_ferran_skoda
Nacho Mateo

Així doncs la llista d’inscrits l’encapçalen Albert Orriols – Xevi Moreno amb l’Skoda Fabia Rally2 Evo, l’osonenc torna després d’una curta reaparició a Les Masies. Amb el mateix model però gestionat per Mapo Motorsport trobem Alejandro Mauro, acompanyat de Rodrigo Sanjuan, el pilot mexicà pot sentenciar aquí el campionat de Catalunya al seu favor després d’una gran temporada. La marca txeca té tres Skoda Fabia, en aquest cas R5, inscrits en aquesta prova, la d’en Marc Comas – Carla Salvat, la de Marià Parés – Eduard Ferran i per últim la de Joan Segú – Alberto Gil. En total 5 vehicles de la categoria Rally2. Per acabar entre els quatre rodes motrius trobem Alberto Martínez acompanyat per Igor Díez al volant del Nissan Micra N5.

El primer dues rodes motrius de la prova seran Xavier Domènech i Susanna Cercadillo amb el Porsche 997 GT3 RS. Col·locats entre vehicles molt més moderns i potents, trobem a Jordi Ventura – Josep Autet amb el seu Volkswagen Golf GTI. Larrosa i Martínez i el seu icònic BMW M3 E30 tornaran a l’asfalt català per aquest 2000 Viratges.

Escornalbou_2023_Xevi Domènech Susanna Cercadillo Porsche
Nacho Mateo

El recent coronat campió de la copa Clio Spain de ral·lis de terra, Ramon Cornet, estarà present a la sortida de Manresa acompanyat de Marc Cendra i al volant d’un Volkwagen Golf GTI. Altres habituals com David Roquer – Albert Trasserra amb el Renault 5 GT Turbo o Joan Calderer – Jordi Ramírez amb el petit Peugeot 106.

Les copes arriben al Bages amb tot per decidir. La Júnior l’encapçala Jordi San Andrés i el seu Peugeot 106 amn 134 punts, per darrera hi ha Xavi Ros amb el Peugeot 206 amb 104 punts. El VolantRACC viurà l’última cursa de l’any amb Arnau Bartès com a principal candidat a emportar-se el triomf en el seu primer any. El pilot d’Ullastrell compta amb 121 punts en el seu sarró, mentre que el segon classifcat, Gerard Julià en té 105.

rally_Empordà_2023_Bartes_volantRACC
Nacho Mateo

La llista s’enfila fins quasi arribar als 77 equips participants, tot un goig per tancar la temporada d’asfalt 2023 del Campionat de Catalunya de Ral·lis.

Així doncs avui a partir de les 20 hores d’avui divenres i al carrer de l’Abat Oliba de Manresa podrem gaudir de la sortida protocolària d’aquesta 62a edició del 2000 Viratges.

Informació

Horaris

Inscrits

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments