Catalunya ja té calendari de ral·lis per al 2024

La Federació Catalana d’Automobilisme ha presentat el calendari de ral·lis per aquest 2024. Les cites programades per al campionat de Catalunya de ral·lis d’asfalt de 2024 seran sis, igual que el 2023, les mateixes que tindrà el campionat de terra, tres més que la temporada anterior.

Sembla que la FCA i les organitzacions s’han ficat a treballar de valent per a canviar allò que no funcionava al campionat de Catalunya, la terra. Per a la temporada 2024 s’han incrementat les curses sobre aquesta superficie esperant i desitjant amb que les previsions es compleixin.

Millora important a la terra

Rally_Cervera_2023_peugeot_208_rally4_gil_membrado_male_muñoz
Nacho Mateo

La situació és crítica, el campionat de Catalunya de terra estava pràcticament desapareixent. Amb només quatre proves, i algunes aguantades amb pinces, la FCA juntament amb organitzacions han posat fil a l’agulla per retornar el campionat on toca.

La primera cita programada sobre terra encara no té localització però sí data. Serà el primer cap de setmana del mes de març, el que vol dir que en poc més d’un mes i mig ja ens retrobarem amb la primera prova, situació diametralment diferent a la de la temporada passada, on la primera prova programada va ser al juny, la qual no es va disputar per falta d’inscrits, i la primera que es va córrer va ser al setembre.

El primer cap de setmana d’abril, i després de Setmana Santa, hi ha prevista la segona cita de la temporada. El ral·li del Trepat de La Conca de Barberà. Esperem que aquest any sí surti endavant amb l’organització de l’escuderia TRAM. A mitjans del mes de juny apareix la tercera cita sobre aquesta divertida superficie, però un altre cop sense localització pública.

Tàrrega_2023_Mauro_Sanjuan_skoda_Fabia_rally2
Nacho Mateo

L’últim cap de setmana del mes d’agost hi ha programat el Memorial Abel Puig a Cervera, mentre que just un mes després s’espera la cita a Vidreres. Per a mitjans d’octubre hi ha previst el RAllyRACC Catalunya Costa Daurada, mentre que la temporada es tancarà el 9 i 10 de novembre a Tàrrega.

Esperem que el pas de les setmanes serveixi per confirmar les noves proves per aquesta ambiciosa temporada de terra.

L’asfalt consolida el bon camí

Rally_Lloret_2023_membrado els angels can mascort
Nacho Mateo

El campionat de Catalunya d’asfalt comptarà amb sis proves, començant a Lloret que ja s’ha fet un lloc com a cita inaugural de la temporada i convertint-se en un referent per a tot el campionat. Així doncs el disset i divuit de febrer els trams de la Costa Brava obriran foc.

El març estarà copsat per dues proves no exclusives del campionat de Catalunya de ral·lis, com el Ral·liesprint de Talamanca el nou de març, i per altra banda el Rally Costa Brava, amb el màxim coeficient internacional per al 2023, sent puntuable per al Campionat d’Europa de Ral·lis Històrics, el 16 i 17 de març.

L’abril comptarà amb una única cita, però de ben important, La Llana – Ripollès, que donarà el tret de sortida del CERA 2024. Pel mes de maig s’esperen dos cites ben tradicionals al calendari, Valls el primer cap de setmana i l’Empordà l’últim.

Rally_LaLlana_Vidales Hereu Skoda Fabia R5
Nacho Mateo

El nou Rally Catalunya – Costa Daurada Legend serà l’única cita puntuable al juny, donant la benvinguda a la nova unió entre organitzadors. El primer cap de setmana de juliol es disputarà el Ral·liesprint de La Cerdanya.

Després de la parada estival, per al 14 i 15 de setembre s’espera el tercer Ral·li Masies de Voltregà i el Ral·liesprint de Vilanova d’Escornalbou que coincidirà el mateix cap de setmana de Vidreres.

No és fins el penúltim cap de setmana de novembre que torna el campionat de Catalunya de ral·lis d’asfalt amb el tradicional 2000 Viratges, l’últim ral·li abans de la cirereta del pastís amb el Ral·liesprint RACC al Circuit de Barcelona Catalunya.

Consulta el calendari: aquí.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments