El Ral·li de La Llana – Ripollès serà la primera prova puntuable per al CERA 2024

El Ral·li La Llana, una de les proves més importants del calendari del Campionat de Catalunya de Ral·lis, serà present a la Copa d’Espanya d’Asfalt (CERA) el cap de setmana del 19 i 20 d’abril

El Motor Club Sabadell ha donat a conèixer a través de les seves xarxes socials que la 25a edició del Ral·li de La Llana – Ripollès serà la primera cita puntuable del campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt, el CERA. Així doncs s’espera la presència dels millors pilots d’asfalt de l’estat sobre les carreteres del Ripollès la pròxima temporada, convertint la Llana en la tercera prova més important del calendari català en ordre de puntuabilitat, darrera del Costa Brava, puntuable per l’Europeu de vehicles històrics i del RallyRACC que ho és del SCER.

El primer esbós del calendari 2024 del CERA estarà format per sis proves. Després de visitar el Ripollès, els participants continuaran al Rallye Cidade de Narón (25-26 de maig), Rallye Internacional Villa de Adeje (29-30 juny), Rallye Blendio Cristián López (3-4 d’agost), Rallye de La Vendimia (12-13 d’octubre) i Rallye La Nucia (9-10 de novembre).

La prova catalana continuarà sent puntuable per al Campionat de Catalunya de ral·lis amb el seu màxim coeficient, 8, i comptarà també amb la participació oberta a equips estrangers.

Un ral·li en constant millora

Amb aquesta nova puntuabilitat la cita catalana fa un nou pas endavant en la seva trajectòria en un creixement notable des de la marxa dels seus orígens a Sabadell l’any 2021. El mateix 2021, quan Ripoll va acollir la prova per primera vegada, el ral·li va viure un gran impacte mediàtic quan Neuville i l’equip Hyundai van participar per preparar el RallyRACC que es celebraria unes setmanes després.

El 2022 la prova va tancar un acord de col·laboració i promoció amb el Ral·li Perpignan – Roussillon Fenouilledes que significava que equips dels dos països podien participar en tots dos ral·lis. Per al 2023 la prova va aconseguir una gran xifra de participants i va treballar com cap altra per intentar incorporar noves eines per a la seguretat.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments