Al-Attiyah critica durament a Prodrive

Al-Attiyah, defensor del títol, ha patit una complicada carrera a la 46a edició del Dakar després del canvi de Toyota a Prodrive, amb una combinació d’accidents i problemes de fiabilitat que l’han obligat a abandonar la prova.

El pilot qatarià ha estat a la corda fluixa des que va perdre 25 minuts respecte als líders a la primera etapa, i les seves esperances d’aconseguir la sisena victòria de la seva carrera es van acabar formalment quan el seu Prodrive Hunter va patir greus danys en un salt a l’etapa de 48 hores de la setmana passada.

Al-Attiyah encara podria haver rescatat alguns punts al Campionat del Món de Ral·li-Raid la segona setmana del Dakar, però una avaria al motor dilluns el va obligar a retirar-se de l’Etapa 8. Tot just havia començat l’etapa 9 de dimarts quan un problema amb la suspensió del darrere – que més tard va ser diagnosticat com un problema de direcció per l’equip – no li va deixar cap altra opció que tornar al bivac per carretera. Al final del dia va abandonar formalment el ral·li.

nasser al attiyah prodrive dakar 2024 etapa 5 2
nasser al attiyah prodrive dakar 2024 etapa 5

Després d’arribar al bivac, el pilot de 53 anys va posar en dubte el seu futur amb Prodrive, afirmant que no vol tornar a pilotar el Hunter. El pentacampió del Dakar s’unirà a la marca Renault Dacia el 2025, en un programa que anirà a càrrec de l’organització britànica.

«Ho sento, no vull tornar a pujar-me a aquest cotxe. Ja ho he decidit, només he vingut a donar les gràcies i aquesta nit me’n vaig a casa. Aquest any, al Dakar, he après alguna cosa, ja saps, a la meva vida i, sí, això no tornarà a passar».

Al-Attiyah

En arribar al Dakar d’aquest any, Al-Attiyah va afirmar que el seu estil de conducció li havia permès evitar la majoria dels problemes de fiabilitat que van afectar altres Hilux.

“Avui dia, si cada dia vas al màxim, tindràs un problema, però cal pensar en tot anant al límit, no es tracta de la fiabilitat del Toyota o del Hunter, no.

Al-Attiyah

«Si mires la història de Toyota, hem tingut més de quinze cotxes a cada edició i tots han tingut contratemps, excepte el meu. Aquest és el meu secret, no el puc explicar, necessito guardar-lo perquè és molt important tractar el teu cotxe, tenir una bona posició i velocitat, en cas contrari ho trencaràs.»

Al-Attiyah

Al-Attiyah va guanyar tres dels seus cinc títols de Dakar amb Toyota, inclosos dos consecutius entre 2022 i 23 abans del canvi a Prodrive.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments