Calendari de presentacions dels equips de F1 per a la temporada 2024

Si gener és el mes del Rallye Monte-Carlo i de les 24 hores de Daytona, el mes de febrer és sense dubtes el mes de les presentacions dels equips de F1.

El primer equip que va desvetllar la data de llançament del cotxe per a la nova temporada va ser Ferrari, reservant-se el 13 de febrer per a aquest esdeveniment, un dia abans que el 2023.

Van seguir dos equips més, Williams i Sauber, que van programar per al mateix dia els seus esdeveniments, el 5 de febrer. L’estructura suïssa, ja no patrocinada per Alfa Romeo, tindrà un nou enfocament en termes de màrqueting i comunicació, presentant el cotxe al Regne Unit.

Leclerc ferrari test Bahrain 2023
Ferrari

Aston Martin va ser el quart equip que va anunciar la data de llançament del monoplaça per al 2024, fixada un dia abans del nou Ferrari, el 12 de febrer. Es va confirmar a través d’una publicació al lloc web de l’equip i a les xarxes socials que l’AMR24 es revelarà el dilluns 12 de febrer.

Alpine presentarà el 7 de febrer el primer cotxe llançat sota el lideratge de Bruno Famin, el paper del qual com a líder interí de l’equip s’ha fet oficial. L’A524 es presentarà juntament amb el programa del Campionat Mundial de Resistència (WEC) de l’estructura francesa.

Vettel abu Dhabi 2022 aston martin
Aston Martin

Mercedes va triar el 14 de febrer per mostrar el W15 E Performance, en un esdeveniment de llançament digital, que es retransmetrà a les xarxes socials.

Red Bull va anunciar que l’acte de presentació tindrà lloc el 15 de febrer, un dia després del rival W15. Als comandaments del nou Red Bull RB20 hi haurà el tres vegades campió del món de Fórmula 1 Max Verstappen i Sergio Pérez, després d’haver tingut un cotxe molt rendible el 2023 que va donar a l’equip 21 victòries en 22 carreres del calendari.

red bull verstappen hongria f1

Després que McLaren revelés la nova decoració que s’utilitzarà a la MCL38 2024 per Lando Norris i Oscar Piastri, va confirmar la presentació del monoplaça el 14 de febrer, després de la qual es procedirà a les proves de pretemporada al Circuit Internacional de Bahrain. del 21 al 23 de febrer, abans de la cursa inaugural de la temporada, el Gran Premi de Bahrain, el 2 de març.

També Haas, després de la marxa de Günther Steiner i la confirmació que Ayao Komatsu esdevindrà cap de l’equip, a més de la sortida de la directora tècnica Simone Resta, va anunciar la presentació del VF-24 l’11 de febrer, però amb la revelació de la seva condecoració pel proper divendres 2 de febrer.

Quedava per confirmar la data de llançament del segon equip de Red Bull, que ja no es diu AlphaTauri i ara es diu Visa Cash App Racing Bulls. L’equip italià revelarà el seu projecte en un esdeveniment a Las Vegas el 8 de febrer.

EquipDataNom
Haasdecoració 2 de febrer (shakedown l’11)VF-24
Sauber5 de febrerC44
Williams5 de febrerFW46
Alpine7 de febrerA524
Visa Cash App RB8 de febrerPer anunciar
Aston Martin12 de febrerAMR24
Ferrari13 de febrerSF-24
McLaren14 de febrerMCL38
Mercedes14 de febrerW15
Red Bull15 de febrerRB20

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments