El SCER 2024 comença a Lorca amb un a llista d’inscrit d’autèntic luxe

El XIII Ral·li Terres Altes de Llorca dona el tret de sortida a una temporada del S-CER 2024, amb una llista d’inscrits impressionant que inclou més de 20 vehicles Rally2.

José Antonio Suárez – Alberto Iglesias defensaran els seus títols al volant de l’Škoda Fabia RS Rally2, mentre que Hyundai busca recuperar la corona de constructors amb quatre unitats del Hyundai i20 N Rally2 en mans d’experimentats i joves pilots, format per Iván Ares, Pepe López, Óscar Palomo i la parella catalana formada per Sergi Pérez – Axel Coronado. A més, el campionat veurà l’entrada en escena de Toyota, amb el nou Toyota GR Yaris Rally2, pilotat per Alejandro Cachón – Borja Rozada, tot apuntant a marcar un impacte significatiu en el seu debut al S-CER.

A més de l’acció nacional, el XIII Rally Tierras Altas de Lorca marca també l’inici de la CERT (Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra) 2024. Un de les novetats per aquest any és l’arribada de Past-Racing incorporant diverses unitats del Ford Fiesta Rally2. Tot i que estava anunciada aquí la seva presència, Gil Membrado serà baixa en aquesta prova per motius logístics. El seu equip, el Past-Racing no ha rebut les peces necessàries per al seu cotxe que havien d’arribar d’M-Sport. Qui no serà baixa dins d’aquesta estructura serà Oriol Gómez, que torna a la terra amb ganes de demostrar la seva competitivitat amb un Rally2 de primer nivell.

Rally_Rocafort_2024_Vidales-Hereu_Skoda-faia_rs_rally2
© Nacho Mateo

Els subcampions del campionat estatal de terra 2023, la parella Xavi Vidales – Jordi Hereu, estaran a la sortida amb el nou Skoda Fabia RS Rally2 que van estrenar el passat cap de setmana a Rocafort de Vallbona per la primera cita del català. L’andorrà Joan Vinyes acompanyat pel veterà Jordi Mercader tornen a repetir programa amb el Hyundai i20 Rally2 de l’equip R-technology. El mexicà campió de Catalunya 2023, Alejandro Mauro també serà a la sortida de la primera prova de l’estatal de ral·lis amb l’Skoda Fabia amb l’última de les evolucions. Marc Comas i Carla Salvat repetiran com a Rocafort de Vallbona i seran a la primera prova del CERT.

A tot l’elenc de pilots nacionals se’ls hi uneix també la participació de pilots internacionals destacats, com els mundialistes Gus Greensmith – Jonas Andersson i els francesos Matthieu Margaillan – Mathilde Margaillan, a més dels campions de l’ERC 2022, Efrén Llarena – Sara Fernández.

RallyRACC_2023_pepe_lopez_hyundai_i20_rally2
Nacho Mateo

Paral·lelament, la vuitena edició de la Beca Junior RTS tindrà en la seva primera prova de la temporada alguns representants catalans com Lorena Romero acompanyant a l’andorrà Sito Español i Pol Gómez amb Christian Gómez amb un altre Peugeot 208 Rally4. A la Clio Trophy Spain Gravel, en la seva segona temporada (la primera va ser guanyada per Ramon Cornet) presenta un grup de deu competidors al volant del Renault Clio Rally5 i on hi seran presents alguns catalans com Ares Lahoz, Jordi Nualart – Jordi Soldevila, i Eduard Ferran acompanyant al mexicà Emiliano Retama. Amb 10 participants més a la copa Kobe, també tindrem participació catalana amb Segalàs – Castellet.

Jesús Jiménez i Nacho Paz seran a la sortida amb un Renault Clio Rally4.

La primera de les tres proves de terra del calendari del S-CER 2024 programada per al dissabte, hi haurà un total de 108,46 quilòmetres cronometrats repartits en 8 trams dels quals 4 seran diferents.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments