Gené i Hereu s’emporten el triomf de la primera edició del Ral·li del Trepat

La prova va acumular un gran nombre d’abandonaments acabant 16 vehicles del 35 que prenien la sortida

L’organització va escollir uns trams força selectius i en perfecte estat per la disputa del ral·li

Montblanc va ser el passat cap de setmana escenari de la segona prova del campionat de Catalunya de ral·lis de Terra per la disputa de la primera edició del Ral·li de terra de la Conca de Barberà – Ral·li del Trepat.

L’escuderia TRAM, organitzador de l’esdeveniment, va escollir un itinerari format per dues cronometrades de 12 i 10 km respectivament que es diputaven a triple passada. La prova va comptar amb 35 inscrits a la línia de sortida situada al passeig Sant Francesc de la capital de la Conca.

La jornada de dissabte va comptar amb un ambient primaveral i uns trams en perfecte estat per la disputa del ral·li, que va començar amb un petit retard respecte a l’hora inicialment marca en l’horari oficial.

Francesc Rodríguez

La primera sorpresa la vam viure ràpid tots els presents a la Conca de Barberà, el primer vehicle a obrir els trams que havia de ser el Citroën C3 N5 de Jesús Jiménez – Nacho Paz es convertia en un Seat Ibiza. El cotxe de Martorell no superava el primer tram i abandonava. Una altra baixa de primera hora va ser la de Bala Roca – Miquel Amblàs i el Vauxhall Opel que trencava el palier en els primers compassos de la cursa.

Qui si acabava i amb bona nota el primer tram era Ramon Gené i Jordi Hereu que van sortir a totes. La parella d’Opel va aconseguir un avantatge de 40 segons en tan sols dos trams, una renta que van gestionar i ampliar al llarg de la prova aconseguint en total tres escratx en sis trams i acabant amb un avantatge de 2’25» amb el segon classificat.

Un segon classificat que a falta de dos trams era cinquè a la general, però amb un pilotatge agressiu i aprofitant les fallades mecàniques dels seus rivals va escalar posicions de forma fulgurant. La jove parella formada per Victor Solorzano – Patricia Grande van treure-li tot el suc al Ford Focus per acabar per darrere de Gené i Hereu.

Rally_Trepat_Miquel Pons Carles Planell Ford Focus
Francesc Rodríguez

Tercer classificat de la prova va ser un altre Focus, els campions de la Challenge 2023, Miquel Pons – Carles Planell. Tant Solorzano com Pons van aprofitar els abandonaments d’última hora de Joan Casals – Laura Camps i el seu Peugeot 106 «Proto» 4×4, de Pere Rovira – Marc Que i de Joel Iñiguez – Ricard Martin per sortida de pista amb el Citroën C3 N5 quan tenia la segona posició a tocar i tot just després d’aconseguir l’escratx en la tercera passada pel tram A.

Ara el campionat de Catalunya tornarà a l’asfalt per la disputa de tres ral·lis consecutius sobre la negra superfície, començant pel Rallye de La Llana la setmana vinent, mentre que el campionat de Catalunya de ral·lis de terra tornarà al mes de juny pel Ral·li de terra de Vila d’Artés.

Classificació final

1GENÉ-HEREUOPEL ASTRA57’50″3 
2SOLORZANO-GRANDEFORD FOCUS 1.6 16V1h 00’15″3+2’25″0
3PONS-PLANELLFORD FOCUS 1.6 16V1h 00’28″7+2’38″4
4NUALART-OLIVERENAULT CLIO RALLY51h 01’27″6+3’37″3
5DOT-CASTELLETFORD FOCUS 1.6 16V1h 01’40″7+3’50″4
6LLORDES-MONTILLAFORD FOCUS 1.6 16V1h 01’42″4+3’52″1
7CASALS-CAMPSPEUGEOT 1061h 03’07″4+5’17″1
8SAUQUET-CAMPRUBIFORD FOCUS 1.6 16V1h 03’15″7+5’25″4
9RIERA-SOLERFORD FOCUS 1.6 16V1h 03’25″8+5’35″5
10GUILLAMET-GUILLAMETSEAT IBIZA1h 03’31″5+5’41″2

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments