El govern d’Irlanda dona l’esquena al WRC

Després d’haver elaborat un projecte durant més d’un any amb l’ambició de tornar al WRC a partir del 2025, Irlanda va veure com s’acabaven les seves esperances a principis de setmana.

En un comunicat de premsa, Motorsport Ireland va anunciar que el govern irlandès no podia donar suport a la iniciativa.

Motorsport Ireland confirma avui que Irlanda ja no està sent considerada per acollir una prova del Campionat del Món de Ral·lis de la FIA el 2025. El dilluns 15 d’abril, Motorsport Ireland va rebre finalment la confirmació del Ministre Byrne, Ministre d’Estat per a l’Esport, l’Educació Física, que el Departament necessitaria «almenys sis mesos» per dur a terme més avaluacions i anàlisis econòmiques independents de la nostra proposta.»

I després d’obtenir una pròrroga de quinze dies del promotor del WRC per ultimar el pressupost, Irlanda lamenta l’actitud d’espera del Govern irlandès.

«Fins ara, Motorsport Ireland no ha rebut cap pregunta o comentari sobre els documents que hem presentat, malgrat diverses comunicacions al departament preguntant si es requeria més informació. És molt frustrant assabentar-nos, el darrer dia de la nostra pròrroga, pel promotor que el departament del ministre Byrne necessita ara sis mesos més per dur a terme més avaluacions i anàlisis independents.»

El president de Motorsport Ireland, Aiden Haper, va declarar:

«M’entristeix que s’hagi arribat a aquesta situació, però per desgràcia no tenim opcions. Sempre hem afirmat que el Campionat del Món de Ral·lis només podria venir a Irlanda amb el suport financer del govern, sent sempre conscients que el finançament podria no estar disponible. És una veritable llàstima haver de lliurar aquesta gran oportunitat i els beneficis econòmics que suposaria a un altre país en espera”.

El gener d’aquest any, Motorsport Ireland va anunciar les tres regions, Kerry, Limerick i el Sud-est, que acollirien els esdeveniments si se n’assegurava el finançament.

La no inclusió del 2025 no té res a veure amb aquesta idea. La feina que han realitzat ha estat increïble i els dono les gràcies per això. M’agradaria donar les gràcies a WRC Promoter GmbH, en particular a Simon Larkin, per tota la seva ajuda durant aquest procés i espero que puguem tornar a visitar aquesta meravellosa oportunitat en el futur”.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments