Les classificacions del WRC després del Rally de Portugal 2024

Neuville es destaca al capdavant de la classificació mentre que Hyundai avança a Toyota en el campionat de constructors

Sébastien Ogier sempre té gana. I fins i tot quan no apareix en la seva millor forma, el francès aconsegueix acumular victòries. Només tres setmanes després de la seva primera aquesta temporada a Croàcia, el vuit vegades campió del món ha guanyat també el Rally de Portugal.

Kalle Rovanperä semblava millor als trams portugeusos, però el finlandès va cometre una errada que va deixar lliure a Sébastien Ogier. El de Toyota va haver de defensar-se d’un Ott Tänak amenaçador, sobretot dissabte a la tarda. Però el de Toyota la va calmar l’entusiasme del campió de 2019.

Al final, Sébastien Ogier va tornar a dominar per aconseguir la 60a victòria de la seva carrera per davant d’Ott Tänak i Thierry Neuville. Gran 4t lloc per a Adrien Fourmaux que va aprofitar la falta de confiança de Dani Sordo per avançar-lo el diumenge.

En el campionat, les desgràcies d’Elfyn Evans van portar la felicitat a Thierry Neuville, ara líder amb 24 punts d’avantatge sobre el gal·lès. Ott Tänak puja al podi amb 79 punts, 31 menys que el seu company d’equip belga.

Entre els fabricants, una gran jugada de Hyundai que va tornar a prendre el lideratge per 4 punts contra Toyota. L’M-Sport sempre porta la part posterior.