Linnamäe s’emporta el triomf en l’últim tram del Ral·li d’Estònia 2024

Georg Linnamäe va adjudicar-se la seva primera gran victòria a nivell internacional.

Hayden Paddon és el nou líder del campionat

Després d’una emocionant primera etapa, el Ral·li d’Estònia tenia dues cronometrades a repetir en dues ocasions per al diumenge. Integrat a l’ERC aquest any (l’any que ve intercanviarà el seu lloc amb Letònia al WRC), l’esdeveniment va tornar a la base clàssica d’Otepää, a 45 km al sud de la ciutat de Tartu. Situades al nord i al sud de l’assistència, les cronometrades de la jornada tenien un total de 68,32 km. Tot i que la jornada va començar assolellada, la pluja va fer la seva aparició durant la Power Stage.

Per darrere del seu compatriota Robert Virves per només un segon al final de dissabte, Georg Linnamäe va intentar retallar distàncies durant la darrera etapa. Tot i això, el seu Toyota Yaris Rally2 no va rendir tan bé en els trams més trencats i el pilot de Tartu no va poder competir amb el líder. Linnamäe va perdre temps en el primer tram del dia, i després va tornar a situar-se a 2,2 segons de Virves abans de quedar-se, aparentment, lluny del triomf.

Virves skoda fabia rs rally2 estònia erc 2024
ERC

Quan estava a 9,3 segons, Linnamäe tenia poques esperances de guanyar, però va aprofitar la seva oportunitat. Donant-ho tot al Power Stage, el pilot del Yaris va aconseguir reprendre el lideratge del ral·li i guanyar gràcies, en particular, a una excel·lent elecció de pneumàtics Michelin. El tercer classificat, Nikolay Gryazin, va convèncer amb el Citroën C3 Rally2 de l’equip PH-Sport, que es va fer càrrec del cotxe a Estònia de cara a preparar la seva participació a Letònia i Finlàndia en les pròximes setmanes.

Darrere de Gryazin, Mads Østberg es va beneficiar de l’abandó de Mikko Heikkilä després de la dotzena especials a causa d’un problema de motor i va ser quart amb un altre Citroën.

En la lluita pel títol, Hayden Paddon va ser el millor a Estònia. El neozelandès va fer una bona remuntada durant la primera etapa en un terreny que ja coneixia, i va acabar la prova bàltica en 5a posició. El campió lidera ara la competició. Paddon es va beneficiar d’un cap de setmana complicat per a Mathieu Franceschi. Descobrint el recorregut i sens voler repetir el seu error a Suècia, el francès va intentar limitar els danys. Amb el seu 10è lloc, va salvar alguns punts, però haurà d’invertir la tendència després de 2 carreres frustrants.

paddon Hyundai i20 rally2 estònia erc 2024
ERC

Kaspar Kasari es va imposar al guanyador de l’ERC3 i també estonià Romet Jürgenson a la 15a posició, mentre que Jaspar Vehar es va adjudicar la victòria del FIA ERC4 i del Junior ERC, fet que va suposar una impressionant victòria dels pilots estonis.

El Ral·li di Roma Capitale serà el proper ral·li al calendari de l’ERC del 26 al 28 de juliol.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments