Neuville encapçala el triplet de Hyundai a l’Acròpolis 2024 i fa un pas de gegant per aconseguir el títol

En guanyar aquest diumenge el Ral·li Acròpolis, Thierry Neuville ha acabat més de 7 mesos sense victòria i, sobretot, ha fet un pas molt gran per aconseguir el seu primer títol

Igualtat màxima al WRC2 on Pajari i Virves que han acabat el ral·li amb el mateix temps, finalment l’escratx en el primer tram ha fet decantar el triomf cap al pilot finlandés

Thierry Neuville s’apropa al seu primer títol mundial de ral·lis després d’una brillant actuació al Ral·li dAcròpolis de Grècia. El pilot belga va aconseguir la seva segona victòria de la temporada, la primera des de Montecarlo, aprofitant una sèrie de contratemps que van afectar els seus rivals directes, especialment Sébastien Ogier, que va patir problemes mecànics divendres i una espectacular bolcada durant la Power Stage.

Neuville domina amb estratègia i consistència

Amb Ogier fora de la lluita per la victòria, Neuville va liderar un cap de setmana de forma controlada, gestionant amb saviesa el seu avantatge. L’equip Hyundai va mantenir una estratègia conjunta, col·locant els seus tres i20 al capdavant. Quan Dani Sordo va patir una punxada durant la novena cronometrada, Neuville va prendre el control de la cursa sense oposició real, i es va mantenir al capdavant fins al final.

Un desenllaç inesperat a la Power Stage

2024 FIA World Rally Championship
Round 10, Acropolis Rally
05-08 September 2024

Dani Sordo, Candido Carrera, Hyundai i20 N Rally1 Hybrid

La jornada de diumenge va semblar estar destinada a acabar encara més de cara per a Neuville. Tanmateix, la situació va canviar dràsticament quan Sébastien Ogier va cometre un error a menys de dos quilòmetres de l’inici de l’especial, deixant la porta oberta perquè Neuville consolidés la seva victòria i es col·loqués més a prop del títol mundial. Hyundai aconsegui així un triplet amb Dani Sordo i Ott Tänak ocupant el segon i tercer lloc respectivament.

Actuacions destacades i impacte al campionat

2024 FIA World Rally Championship Round 10, Rally Acropolis Greece 2024, 5-8 September 2024 Ott Tanak, Martin Jarveoja, Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, Action during Day 3 of WRC Acropolis Rally 2024 Photographer: Romain Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Adrien Fourmaux va sorprendre amb el millor temps a la Power Stage, guanyant 5 punts que es van sumar als 6 del Super Diumenge. Pel que fa a la classificació general del campionat, Thierry Neuville consolida el seu lideratge amb 34 punts d’avantatge sobre el seu nou perseguidor, Ott Tänak. Sébastien Ogier, vuit vegades campió del món, cau a la tercera posició, quedant a 38 punts del líder després del seu error en l’última especial.

Empat al WRC2

En la categoria WRC2, la competència va ser igualment intensa. Sami Pajari va començar amb un avantatge de 28,5 segons sobre Robert Virves, però una punxada el va fer perdre aquest avantatge a la Power Stage. Al final de la prova tots dos pilots tenien el mateix temps!

Malgrat això, Pajari va aconseguir la victòria gràcies al seu millor temps en el primer tram, on havia superat Virves. Aquesta victòria acosta Pajari a només 3 punts del líder del campionat, Oliver Solberg, mentre que Yohan Rossel, que va completar el podi, se situa en tercera posició a 25 punts.

Aquest Ral·li de l’Acròpolis ha estat un punt d’inflexió per a Thierry Neuville, que es troba ara a un pas de coronar-se campió del món, mentre que la batalla al WRC2 segueix més viva que mai.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments