Toyota permet llogar un AE86 amb noves motoritzacions a Tòquio per preservar el seu llegat

Toyota, a través de la seva divisió de lloguer de cotxes a Japó, està a punt d’estrenar una iniciativa innovadora amb un objectiu clar: preservar la seva rica herència automotriu. El projecte gira al voltant d’un dels vehicles més icònics de la marca, el Toyota AE86, conegut com «Hachi-Roku» és l’últim Corolla de tracció del darrere, un clàssic de culte que es fa cada vegada més difícil de mantenir a causa de la manca de motors originals de reemplaçament, el conegut 4A-G.

La solució de Toyota passa per oferir als seus clients una actualització tècnica en forma d’un motor tricilíndric atmosfèric G16E, derivat del potent GR Yaris, però sense turbo. Aquest motor, a més de ser més lleuger i compacte que l’original, és també més eficient i net, fet que converteix la proposta en una opció atractiva per als amants del model clàssic.

Amb la finalitat de demostrar l’efectivitat i l’encant d’aquesta actualització, Toyota ha creat una petita flota d’AE86 equipats amb aquest nou motor, disponibles per al lloguer a Tòquio. Per uns 200€ es poden llogar durant tres hores, permetent als aficionats experimentar de primera mà la conducció d’un AE86 amb aquesta modernització.

A més, Toyota també ofereix una versió totalment elèctrica del mític AE86, pensada per aquells que volen gaudir de la conducció clàssica sense emissions. Hi ha tal demanda que els lloguers se sortejaran.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments