WorldRX 2025: noves proves a Canadà i Finlàndia

El Canadà torna al campionat del món, a Trois Rivières, lloc on es va disputar el World Rallycross Championship entre 2014 i 2019.

El promotor del campionat del món de l’especialitat que es disputa sobre superfície mixta terra i asfalt (Rallycross Promoter Gmbh) ha fet un anunci que pocs imaginàvem. Tornem al Canadà.

Fins aquí tot pot sembla un simple retorn, després de l’època convulsa entre la pandèmia de la COVID19 i l’implantació de la tecnologia elèctrica, Canadà desapareixia del calendari per raons econòmiques i dificultats logístiques, ja que el campionat no ha gaudit de gaire bona «salut» en els últims anys.

Així doncs, el país americà tindrà una prova novament a Mundial de Ral•licros, aquesta vegada amb un important canvi, aquesta es disputarà sobre neu i gel en ple mes de gener.

Alamy (desconegut)

Sense cap precedent de cursa expressament sobre neu i gel, si és cert que el World RX s’ha vist sorprès en diferents ocasions per situació meteorològica de neu i pluja. Concretament a Montalegre (Portugal) l’any 2018 i més recentment, al 2022, al circuit de Nurburgring la neu va caure sense cap previsió, fent que aquests cap de setmana deixessin imatges de postal.

Més sorpreses per al 2025

Pel que fa al calendari 2025, juntament amb el Canadà, fent retorn al Mundial, trobem amb Finlàndia, país on el ral·licròs és un dels esports rei, farà el seu retorn després de què fou inclòs Kouvola a la temporada 2020, aquesta vegada, però, el World Rallycross anirà al circuit de Kymiring, on es vol correr el Mundial de MotoGP.

KymiRing Facebook


El calendari encara està lluny d’estar completat, però des de la FIA i el promotor ens han fet saber que en les pròximes setmanes coneixerem quines proves conformarà el World Rallycross Championship 2025.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments