Seat León 2020: l’esperada nova generació de SEAT s’apropa

El Seat León de quarta generació continua la seva intensa posada a punt, d’acord amb les últimes imatges espia en què el compacte s’espremia a fons al circuit alemany de Nürburgring . Les últimes dades sobre això, segons les fonts consultades per Autopista.es, apunta que el León 4 s’estrenarà mundialment al mes de febrer, és a dir, gairebé quatre mesos després del Golf 8 (el compacte alemany es va presentar oficialment el passat 24 d’octubre ).

L’última hora del Seat León 2020 també ens deixa ara una dada més o menys exacta per a l’inici de la seva comercialització: la primavera que ve. És a dir, a finals de març o començaments d’abril ja estaria disponible en els concessionaris europeus. Sobre això, cal recordar que el Golf 8 començarà a vendre a Alemanya durant el mes de desembre i, en el cas espanyol, la seva disponibilitat de concessionaris s’espera al llarg del mes de gener.

EL DISSENY

Des del punt de vista de la seva disseny i segons ha pogut assegurar el dissenyador cap de Seat, Alejandro Mesonero-Romans, el León de quarta generació serà un model amb un estil més llatí, amb unes corbes i uns «nervis» a la carrosseria més marcats que el Seat Tarraco i que els Cupra Formentor / Tavascan. D’aquesta manera, la graella davantera sí que hauria de tenir moltes semblances amb les que va estrenar en primer terme el Tarraco, mentre que vist de perfil seva silueta heretarà molts trets del que ja s’ha vist en el Cupra Formentor .

Seat León 2020: cuenta atrás para el compacto que llega a comienzos de año

La configuració interior del Seat León 4 recordarà lleugerament al que ja s’ha pogut veure al Golf 8 . D’aquesta manera, la pantalla multimèdia del sistema d’informació, navegació i entreteniment es col·locaria una mica més amunt de la precisi en posició mitjana del quadre de comandament. Serà una pantalla tàctil de tecnologia digital , tecnologia que també estarà present en el panell d’instrumentació després del volant . Si en el golf 8 les dues pantalles digitals pràcticament es succeeixen sense continuïtat, al León 4 s’espera que sí estiguin separades físicament i més diferenciades.

Pel que fa a tipus de carrosseria , el Seat León 4 s’oferirà amb versions de cinc portes i acquainted ST . Per molt més endavant, no caldria descartar una variant de carrosseria amb tints offroad Lleó X-Perience .

Dièsel, gasolina, híbrids lleugers i gas

En essència, l’oferta mecànica del Seat León de quarta generació coincidirà amb la ja anunciada oficialment al Golf 8 . La versió gasolina, del menys al més potent, estaran disponibles els nous 1.0 TSI tricilíndrics de 90 i 110 CV, a més dels tetracilíndrics 1.5 TSI en nivells de potència de 130 i 150 CV .

Seat León 2020: cuenta atrás para el compacto que llega a comienzos de año

Sobre les versions de gasolina TSI 110, 130 i 150 CV , el León de quarta generació també incorporarà unes eficients versions de hibridació lleugera gentle-hybrid amb tecnologia de 48 Volts , unes variants que poden estalviar entre 0,4 i 0,6 l / 100 km respecte als seus equivalents de gasolina. Aquestes versions d’hibridació suau comptaran amb la etiqueta mediambiental ECO de la DGT .

El dièsel també tindrà cabuda en el León 4, amb les últimes versions del motor 2.0 TDI Evo en versions de 115 i 150 CV (igual que al Golf 8, la versió 1.6 TDI està condemnada a anar desapareixent de manera paulatina en el si del Grup VW).

Finalment i igual que el León de tercera generació, el León IV també inclourà una versió bi-gas de gasolina i GNC (gas pur comprimit) . Aquesta variant es dirà 1.5 TGi, tindrà una potència de 130 CV i la mecànica és una evolució del motor de gasolina 1.5 TSI.

Les versions híbrides endollables i les extremadament potents seran propietat privat de Cupra, per la qual cosa cal s’espera en un futur un León Cupra de més de 300 CV i un Cupra Lleó híbrid amb una mica menys de potència.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments