Tenim pocs o molts radars a les nostres carreteres?

Trànsit va començar abans de l’estiu a instal·lar 78 radars més a les carreteres. Aquests radars formaven part d’un paquet que, sorprenentment, estaven guardats en un magatzem. Vint d’ells estaven ja operatius l’1 de juliol amb motiu de l’operació estiu. Els 58 restants – 15 d’ells d’tram – van entrant en servei a mesura que tenen les certificacions corresponents .

Amb aquestes últimes instal·lacions, la Direcció Total d’Trànsit DGT ha aconseguit superar la barrera dels 1. 300 radars , una xifra que s’esperava assolir des de feia temps, especialment si es mantenia el ritme d’instal·lació de controls que Pere Navarro venia avisant.

A Espanya hi ha aproximadament 1.300 radars repartits per les carreteres, o el que és el mateix, una ràtio de 3,4 radars per cada 1.000 quilòmetres quadrats, es tracta de una xifra que ens situa a la meitat de la taula, com novè país amb més radars d’Europa . Molt lluny dels països en els que menys es persegueix l’excés de velocitat, Rússia i Irlanda amb prou feines tenen 0,2 radars per cada 1.000 km quadrats, però també molt lluny de Bèlgica o Malta, tots dos amb més de 66 radars per cada 1.000 km quadrats, segons dades de Statista .

No obstant això, la comparació real hauríem fer-la amb països del nostre entorn i, per extensió i infraestructures, més similars al nostre. Itàlia i Gran Bretanya superen els 30 radars per cada 1.000 km quadrats i Alemanya o França també es troben per sobre, encara que les seves xifres es rebaixen a 12, 8 en el cas germànic ja 6,3 en el cas gal.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments