FORMULA E: Esdevindrà Campionat del Món de la FIA la temporada 2020/2021

Després de sis anys i sis temporades de carreres als carrers de les ciutats més importants del món, la Fórmula E guanya el títol de Campionat del Món, una mesura concedida per la FIA, l’organisme rector dels esports de motor. En aquest moment, la sèrie serà reconeguda com el Campionat Mundial de Fórmula E de la FIA des del començament de la temporada 2020/21.

El que va començar com un somni compartit entre Alejandro Agag i Jean Todt, president de la FIA, s’ha convertit en el campionat d’automobilisme més competitiu, amb una alineació actual de 12 equips i 24 cotxes i pilots.

La decisió de certificar la sèrie va ser presa per la Federation Internationale de l’Automobile i els membres del Consell Mundial de l’Automobilisme (WMSC) de la FIA, que recentment van votar i van acordar seguir endavant amb la certificació de la Fórmula E com a campionat mundial.

El fundador i president de la Fórmula E, Alejandro Agag, juntament amb el president de la FIA, Jean Todt, van signar l’acord en la seu de la FIA en la Plau de la Concorde de París, per a confirmar oficialment l’estatus de campionat del món per a la setena temporada.

«Sempre va ser la nostra ambició arribar a ser un dia Campionat Mundial de la FIA. Tot el que hem fet i lluitat fins ara ha estat per aconseguir aquest moment en particular«, ha dit Agag.

«Aconseguir la gesta i obtenir el títol de campió del món afegeix més credibilitat al que ja és una fórmula de competició en tota regla i un producte esportiu espectacular.

«Aquest acord i anunci realment col·loca a la Fórmula E en el cim de les carreres internacionals de monoplaces. Ha estat un gran esforç per part de moltes persones involucrades i res d’això hauria estat possible sense el suport del President de la FIA, Jean Todt, i de la federació, així com la dedicació i el compromís demostrats pels nostres equips i socis.

«Ara podem dir que ho hem fet. Però és només el començament d’un nou capítol sota la bandera del Campionat Mundial de Fórmula E FIA».

«La creació i desenvolupament de la Fórmula E ha estat una gran aventura. Estic orgullós que avui confirmem el seu estatus de Campionat Mundial de la FIA», ha dit Todt.

«Des que comencem aquest viatge, la Fórmula E ha anat sens dubte guanyant força. En poc temps, la sèrie ha demostrat ser rellevant per a la indústria de l’automòbil, ja que dos grans fabricants d’automòbils més s’han unit al campionat al començament de la present temporada, amb el que el nombre total de participants ascendeix a deu.

«El compromís i la professionalitat d’aquests fabricants i els seus respectius equips es reflecteix en la qualitat de la llista de pilots, que ha anat millorant amb cada temporada.

«Des de la seva primera carrera a Pequín en 2014 i amb cada E-Prix després, la Fórmula E ha demostrat que el concepte de carreres elèctriques d’avantguarda funciona. «Li dono la benvinguda a la Fórmula E com l’últim campionat mundial de la FIA.»

L’anunci segueix a la temporada més exitosa de la Fórmula E fins avui – amb nou guanyadors de carreres diferents i un públic cada vegada major – i poc després de les dues primeres rondes de la sisena temporada i la tan esperada arribada de Mercedes-Benz i Porsche.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments