L’INFAME DAKAR 2020 – ETAPA 8: Un sorprenent Serradori guanya i la general s’apreta

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la falta de drets humans i en especial en els drets cap a les dones que es viuran en els pròxims dies a l’Arabia Saudita.

Ha estat una jornada molt complicada per als homes de davant, que amb la cancel·lació de la vuitena etapa per a motos després de la mort de Paulo Gonçalves, s’han quedat sense referències de «petjades» a la pista i això ha complicat molt la navegació.

Victòria de Mathieu Serradori (Buggy Century) en la vuitena etapa del Dakar, amb Fernando Alonso (Toyota) aconseguint la seva millor classificació per etapes amb un segon lloc a 4’04» del francès. Orlando Terranova (Mini) ha estat el tercer amb 6’19», seguit de Giniel De Villiers (Toyota), Yazeed al Rajhi (Toyota) i Jakub Przygonski (Mini).

En la classificació general, encara que res ha canviat, Peterhansel, Al-Attiyah i Sainz estan ara més junts, ja que el francès ha recuperat 3 minuts a Al-Attiyah i 6 minuts a Sainz. Mathieu Serradori ha guanyat la seva primera etapa al Dakar.

El dia va començar malament per a Carlos Sainz. L’espanyol estava 15 minuts darrere de Yazeed Al Rajhi en el Km 158. Nasser Al-Attiyah estava a 7 minuts del pilot saudita, la qual cosa significava que estava guanyant temps al líder de la general, però no a Stéphane Peterhansel que estava a només dos minuts del líder de l’etapa.

Edvinas Juškauskas ha deixat el seu cotxe volcat i intentava tornar a posar-lo sobre les seves quatre rodes! En aquest moment Mathieu Serradori, Orlando Terranova i Fernando Alonso es trobaven prop de Yazeed al Rajhi, després de 158 km de l’especial. El francès ha estat a només quatre segons del saudita, l’argentí a 30 segons i l’espanyol a gairebé un minut.
Stéphane Peterhansel ha arribat a la neutralització en vuitena posició i ha explicat el retard: «La navegació no és fàcil, sobretot perquè aquest matí no hi havia cap moto. La sorra és molt tova, per la qual cosa és una etapa difícil».

Poc després, Mathieu Serradori ha passat al capdavant. El francès ha pres la davantera després de 212 km, 49 segons per davant de Yazeed Al Rajhi i 1m12 per davant d’Orlando Terranova. Stéphane Peterhansel, Nasser Al-Attiyah i Carlos Sainz han estabilitzat les distàncies entre ells. Peterhansel ha estat al davant d’Al-Attiyah per una mica més de tres minuts i Sainz per més de 10 minuts.

Mathieu Serradori ha continuat realitzant una perfecta especial i després de 264 km tenia un avantatge de 1’16» sobre Yazeed Al Rajhi i 1’23» sobre Orlando Terranova. Yasir Seaidan. Finalment el francès s’ha emportat l’etapa just per davant de Fernando Alonso i Marc Coma.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments