L’INFAME DAKAR 2020 ETAPA 10: Sainz dona un recital en la primera part de l’etapa marató

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la falta de drets humans i en especial en els drets cap a les dones que es viuran en els pròxims dies a l’Arabia Saudita.

El Dakar 2020 podria haver-se decidit avui amb la interrupció de la desena etapa. Si bé és cert que no sabem si els números podrien canviar en la segona part del llarg recorregut de 534 km, la veritat és que en haver estat interromput en el km 223, en el moment en què Stéphane Peterhansel (Mini Buggy) anava perdent 11m48s contra Carlos Sainz i Nasser Al-Attiyah (Toyota), 17m46s, això significa que la classificació general, pel que fa als tres primers, és ara molt diferent dels poc més de sis minuts i mig que existien aquest matí en la sortida entre els tres competidors que encapçalen la classificació.

Després de tot, Carlos Sainz (Mini Buggy) ara lidera amb un avantatge de 18:10s per davant de Nasser Al-Attiyah (Toyota), amb Stéphane Peterhansel (Mini Buggy) a 16s del catari.

Això significa que, a dues etapes del final, Carlos Sainz guanya un marge important, i que, de no ser decisiu és molt important, perquè si en els últims dies Attiyah i Peterhansel van aprofitar una etapa menys bona de Sainz per a recuperar temps, avui ha ocorregut el contrari i estant cada vegada més prop del final de la carrera, ja veurem què passa.
És lògic que el Dakar no estigui resolt, però està bastant bé per Sainz i Cruz.

Etapa retallada pel vent

Els forts vents han impedit que la caravana de suport a la carrera es mogui amb normalitat, la qual cosa compromet els recursos que garanteixen la seguretat dels competidors, i amb la previsió d’una major deterioració de les condicions meteorològiques (vents forts), el Director de la carrera ha decidit parar la 10a etapa entre Haradh i Shubaytah després de 345 km. Els competidors de totes les categories s’han dirigit al vivac. Cal recordar que aquesta és una etapa marató, la qual cosa significa que els equips no poden tenir mecànics treballant amb els cotxes en l’assistència.

Alonso s’empassa una duna

El pilot de Toyota ha estat molt valent en afrontar una duna, la qual estava tallada, i ha patit un fort accident. Ha perdut 1h15min però ha pogut arribar a meta. Avui tocarà reparar el vidre davanter que s’ha vista afectat per l’accident únicament amb l’ajuda del seu copilot, Marc Coma.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments