RAL·LIS: Volkswagen i Pirelli uneixen forces

El Polo GTI R5 es lliurarà exclusivament amb pneumàtics de competició Pirelli

El Volkswagen Polo GTI R5 es lliurarà exclusivament amb pneumàtics de competició Pirelli a partir de 2020. El vehicle de tracció a les quatre rodes de 200 kW (272 CV) per aals clients de ral·lis ha estat rodant en els diferents equips amb pneumàtics d’asfalt en la dimensió 20/65-18 (235/40-R18) des de principis d’any. Les futures proves també es duran a terme exclusivament amb pneumàtics Pirelli.

Pirelli és, per tant, un proveïdor i soci oficial de Volkswagen en el motoresport. Amb els aproximadament 50 Volkswagen Polo GTI R5 lliurats fins al final de l’any, els equips clients han celebrat fins ara quatre títols, al voltant de 75 victòries en general i de classe, així com uns 150 podsi.

Per al Pol GTI R5, Pirelli subministra el P Zero RA per a l’asfalt en els difents graus de duresa dur, mitjà, tou i súper tou, el Pirelli Scorpion K per al seu ús en la terra, així com el Sottozero Hissi i el Sottosero Snow per als ral·lis d’hivern.

«Estem encantats de donar la benvinguda a Pirelli com a proveïdor oficial del projecte esportiu de clients de ral·li de Volkswagen», diu el director de Volkswagen Motorsport, Sven Smeets. «Pirelli» representa grans èxits en els ral·lis i té una àmplia distribució en les competicions internacionals i nacionals sota la normativa R5. Això significa que els nostres clients reben una tecnologia de pneumàtics de primera classe i de gran èxit tan aviat com es lliura el seu Pol GTI R5.

«La tecnologia dels nostres pneumàtics de ral·li prové de molts anys d’experiència en el motoresport d’alt nivell», diu Terenzio Testoni, Cap d’Activitats de Ral·li de Pirelli. «La nostra última cooperació amb Volkswagen en el Pol GTI R5 subratlla l’estreta col·laboració que Pirelli manté amb els principals fabricants de cotxes per a desenvolupar la millor interacció possible entre cotxe i pneumàtic i per a proporcionar el màxim rendiment en la competició».

oliver-solberg-apunta-a-un-calendari-complet-en-wrc2-amb-el-seu-volkswagen-polo-gti-r5

Pirelli – èxit en els trams de tot el món

Pirelli pot mirar cap endarrere en una història de més de 110 anys en el motoresport, amb grans èxits en les carreres de circuit i els ral·lis. En la dècada de 1970, Pirelli, que sempre ha considerat el motoresport com l’últim laboratori de recerca i desenvolupament de vehicles de carretera, va entrar en l’etapa dels ral·lis i va estar en la sortida en 1973 quan el Campionat Mundial de Ral·lis va completar la seva primera temporada.

Amb el P7 i més tard el P Zero, la marca de Milà va celebrar centenars de campionats nacionals i internacionals, incloent 25 títols de campionat mundial i 181 victòries en proves del Campionat Mundial de Ral·lis. El més destacat va ser guanyar el Campionat Mundial de Ral·lis el 2001 amb Richard Burns/Robert Reid (GB/GB, Subaru), el 2003 amb Petter Solberg/Phil Mills (N/GB, Subaru) i el 2008 amb Sébastien Loeb/Daniel Elena (F/MC, Citroën). Amb Oliver Solberg/Aaron Johnston (S/IRL), Pirelli i Volkswagen amb el Pol GTI R5 van celebrar junts les seves últimes victòries de títol a Estònia i Letònia.

Els projectes conjunts de Pirelli i Volkswagen es remunten a 1976 – en aquell moment el fabricant italià de pneumàtics era el proveïdor exclusiu de la primera copa d’una sola marca de Volkswagen: la Copa Júnior de Volkswagen, que es disputava amb el Scirocco. En els ral·lis, Pirelli i Volkswagen es van coronar conjuntament com a campions mundials del Grup A en 1986.

A partir de la pròxima temporada, Pirelli també equiparà la categoria superior del Campionat Mundial de Ral·lis de la FIA (WRC) com a proveïdor exclusiu de pneumàtics.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments