FÓRMULA 1: Els equips demanen no normalitzar l’acumulació de curses en el calendari

La F1 comença el pròxim cap de setmana en Silverstone el seu segon triplet de curses de la temporada, després de disputar-ne tres en caps de setmana consecutius a Àustria i Hongria a principis d’aquest mes.

Per al final de l’estiu europeu hi ha programat un altre triplet com a part de l’impuls per reforçar el calendari després que la pandèmia de COVID-19 obligués a cancel·lar gran part de les carreres planejades per a enguany. La F1 va disputar tres carreres seguides per primera vegada en 2018, però després els equips van insistir que no podia repetir-se en el futur degut a les pressions que exercia sobre el personal.

Seidl, director de McLaren, va dir que encara que els triplets van ser necessaris en 2020 per a crear el calendari i ajudar a augmentar els ingressos de l’esport, no es podia veure com un nou estàndard per a les futures temporades.

«Entrarem ara en un triplet de carreres consecutives amb aquestes dues de Gran Bretanya, la qual cosa òbviament per als equips del Regne Unit no és tan dolent com per a uns altres. Almenys tenim la possibilitat d’arribar a la pista més tard amb un viatge curt, i tenir un descans a casa entre aquestes dues carreres de Silverstone».

«Després anirem a un altre triplet, i crec que hi haurà un altre més endavant. Donades les circumstàncies especials en les quals ens trobem enguany, és una cosa que simplement hem d’assumir. Però al mateix temps, això no pot ser el nou estàndard que s’apliqui també en futures temporades».

Els equips estan tractant de mantenir en bones condicions al seu personal durant aquesta sèrie de nou carreres en 11 setmanes, i alguns van optar per girar rols on han pogut durant les tres primeres. Per a Seidl, el major repte al qual es van enfrontar els equips va ser la gran quantitat de temps que passen de viatge durant aquesta temporada, tenint menys oportunitats de tornar a casa entre les carreres a causa dels estrictes protocols de la bombolla anti COVID-19 de la F1.

«En realitat no crec que el major desafiament sigui el treball que hem de fer aquí en la pista. També és un treball dur, però crec que el major problema és estar lluny de les famílies i els nens, és dur per a cada membre de l’equip».

«Passar per aquest primer triplet després del llarg confinament que vam tenir, crec que encara no és massa. Però hem de ser conscients que com més temps passem ara disputant la temporada, especialment amb els triplets que vindran més tard, serà un gran desafiament per a l’equip».

«El que fem és intentar que els viatges, l’allotjament i tot el que puguem donar a l’equip aquí en la pista i als hotels sigui el més còmode i bo possible, per a passar-ho de la millor manera possible».

«Al mateix temps, crec que tots els membres de l’equip entenen que aquesta és una temporada especial, baix circumstàncies especials després que aquest virus es deslligués. Tots entenem també que és absolutament necessari per a l’existència de les escuderies que fem aquestes carreres enguany».

«Simplement espero que ho fem tot junts, i amb una oïda oberta escoltant on estan els problemes dins de l’equip o de cada membre de l’equip, i amb sort ens les arreglarem per a tirar endavant de la millor manera sostenible».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments