FÓRMULA 1 EN CATALÀ: La Pregunta. GP d’Eifel: Creieu que la marxa d’Honda ens deixa tocada la Formula 1 ?

Alex March: Sens cap mena de dubte. La marxa d’un fabricant és sempre un cop fort per un campionat i encara més en èpoques tant dificils com les que estem vivint.Penso que el campionat té sort que Honda només actuï com a proveïdor de motors i no tingui cap equip en propietat, ja que si no la clatellada seria més gran.

Jordi Domènech: Si i no. Si perquè els fabricants no venen a la Fórmula 1 (més enllà de la «casta» Ferrari-Mercedes-Renault) i els que venen marxen. Podem preguntar-nos les raons d’Honda, especialment marxant just abans d’un canvi normatiu que pot capgirar l’ordre establert, però el fet és que des que es va introduir la nova normativa de motors híbrids no s’han interessat més marques, que més aviat se’n van a la Fórmula E. És curiós que Honda marxi de la Fórmula 1 però no de l’IndyCar, on es fan servir motors turbo força similars però sense hibridació per ara.

Salvador Mateu: La resposta aquesta pregunta és depèn:  Si volem seguir amb un formula 1 com l’actual, on els equips oficials dels motoristes tenen avantatge als equips clients, llavors sí que és una mala notícia per la formula 1 ja que només tenim tres equips amb possibilitats de guanyar el mundial.

Marc Bruguera: Honda es al punt de mira, negativament parlant, des de que va tornar a la F1 de la mà de McLaren. Molts problemes en aquelles temporades per «culpa» del motor etc… La temporada passada, sobretot Red Bull, va oferir grans participacions en el campionat amb aquest motor Honda. He inclús els ara Alpha Tauri igual. Aquest any veiem com Max es per darrera els Mercedes, i els Alpha Tauri inclús guanyant a Itàlia.

Núria Casas-Salat: No se si diria tocada. Més aviat a qui deixa tocat és a Red Bull i Alpha Tauri.Durant la història de la F1 han passat molts motoristes i alguns s’han quedat i altres han marxat, i d’aquests alguns han tornat i altres no. La veritat és que ens havíem acostumat a veure una fórmula 1 amb 4 motoristes diferents i ara només n’hi ha confirmats 3.

Just Serrainat Tocada ja ho està fa temps la fórmula 1 i la veritat és que tenir un motorista menys no pots ser de cap manera una bona notícia, però pel que fa a la competició no ho veig tan important, com que marxi una escuderia.

Llegeix l’article complet

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments