RAL·LICROS: Ja tenim llista d’inscrits pel Catalunya RX 2021

FotoFIA

Ja coneixem les llistes d’inscrits per a la prova d’obertura del Campionat Mundial de Ral·licros 2021 a Catalunya que es disputarà el 23 i 24 de juliol, amb graelles de 17 cotxes tant a la competició mundial RX com a l’Euro RX3.

16 nacionalitats representades en les dues llistes, així com nou marques d’automòbils -entre elles Ford, Volkswagen i Renault- i 12 models diferents de cotxes.

Les inscripcions inclouen dos campions de el món, tres campions europeus i múltiples campions nacionals, així com guanyadors de títols d’altres disciplines.

L’alineació de l’World RX està encapçalada pel defensor del títol, Johan Kristoffersson, que persegueix la seva quarta corona mundial aquest any després de canviar a Audi amb l’equip KYB EKS JC.

El suec s’enfrontarà a un dur desafiament per part del defensor del títol de 2019, Timmy Hansen, i el seu germà petit Kevin, amb el potent Peugeot 208, i Niclas Grönholm (GRX-SET) amb un Hyundai. Kevin Abbring, amb el Renault Mégane també és probable que sigui un candidat amb força.

Hi ha una sèrie d’interessants «comodins» que poden donar la sorpresa, com el bicampió d’Euro RX Supercar (ara RX1) Timur Timerzyanov, que es va incorporar a última hora amb GRX-SET, Juha Rytkönen, que va causar una gran impressió en el seu debut al World RX a casa, a Kouvola, l’estiu passat, i el doble rei del DTM Timo Scheider, que encapçala una esquadra de tres pilots de ALL-INKL.COM Münnich Motorsport.

Cinc dels 10 primers classificats de la temporada passada a Euro RX3 (abans Super1600) tornen a l’acció, Yury Belevskiy, que aspira a aconseguir el trofeu que se li va negar el 2020, quan la cancel·lació d’esdeveniments causa de la COVID-19 va fer que no es concedís el títol. Haurà de resistir les amenaces dels seus companys del Volland Racing, Gergely Marton i Marat Knyazev.

Els incondicionals de la sèrie Janno Ligur i Espen Isaksaetre es reincorporen a la lluita després d’un any d’absència de la graella, mentre que l’exlíder de Super1600 Kasparas Navickas torna per primera vegada des de 2017. Jan Černý va reiniciar la seva carrera al ral·licros la temporada passada després de més d’una dècada d’absència en els ral·lis està de tornada aquest 2021.

També hi ha, curiosament pels set novells, incloent a Jiří Susta que es convertirà en el pilot més jove en la història de RX3 / Super1600 quan faci el seu debut en Catalunya – i Kobe Pauwels, que arriba amb un impressionant pedigrí dels cercles internacionals de kàrting i CrossCar.

La llista d’inscrits del Campionat FIA RX2e -el primer campionat de ral·licros elèctric de la FIA es donarà a conèixer en una data posterior, amb un gran nombre de destacats noms que ja han signat per competir.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments