CATALUNYA: Orriols – Pujolar escombren al Ral·li Osona 2021, Vinyes – Mercader fan les delícies

Teníem tots els ingredients per gaudir d’un gran Ral·li Osona, itinerari extens, bona llista d’inscrits i moltes ganes. Però l’Albert Orriols va estar intractable d’inici a fi guanyant els 12 trams disputats.

Podríem dir que Orriols – Pujolar amb el seu Skoda Fabia Rally2 Evo no van deixar ni les restes pels seus rivals, però en Joan Vinyes i en Jordi Mercader van ser la sensació de la prova. Per dos motius, treure a competir de nou tot un Seat Ibiza Kit-Car i a més fer-ho a un ritme endimoniat.

La cursa, organitzada per l’Escuderia Osona, tornava aquesta temporada després de la cancel·lació la temporada passada i això és notava, el ritme de tots els participants feia de la cursa osonenca una delicia pels espectadors. Com ja és tradició, en una prova que es disputa a inicis de juliol, es va viure en una jornada d’intensa calor, però on els aficionats van emplenar sense aglomeracions les carreteres de la comarca d’Osona.

Vinyes mercader seat ibiza kit car osona 2021
© Nacho Mateo

Albert Orriols, amb Lluís Pujolar de copilot i el seu habitual Skoda Fabia van marcar el millor temps en tots els trams, acabant la cursa amb més d’un minut i mig d’avantatge sobre els segons classificats. D’aquesta manera Orriols suma la quarta victòria a la cursa de casa, posant els dos dígits en el recompte de podis, on ha arribat als deu.

Les altes temperatures, les ganes de tots els participants en demostrar la seva velocitat i el temps d’inactivitat per alguns van provocar que la llista d’abandonaments anés en augment a cada quilòmetre. Josep M. Soler i Ramon Cornet eren els primers en caure, més tard el vencedor de l’última edició, José Luís García, i a l’inici del segon bucle i a causa d’una punxada, el líder del campionat català i candidat a la victòria, Eduard Pons.

Joan Vinyes i Jordi Mercader eren la sensació del Ral·li Osona. El Seat Ibiza Kit-Car feia les delícies de tots els presents a les mans del pilot andorrà, que a més era l’únic que aguantava el ritme d’un Orriols amb un cotxe vint anys més antic. Vinyes – Mercader van protagonitzar una de les lluites del ral·li amb Eduard Pons, fins que el pilot de Skoda va punxar i abandonar.

vila-poch peugeot 106 rally osona 2021
© Nacho Mateo

Oscar Palomo i Brais Mirón, amb un Peugeot 208 Rally4, eren un dels altres focus d’interès. Van aconseguir situar-se en la tercera posició en la segona passada per Fonfreda, i aconseguien aguantar fins al final en places de podi. Els Peugeot 208 Rally4 sorprenien a tots els presents per l’efectivitat que demostraven sobre l’asfalt, marcant registres molt propers als cotxes capdavanters.

Aleix Vila-Jaume Poch mostraven, un altra vegada, una gran velocitat amb el petit Peugeot 106. La parella del Biela feia un ral·li de menys a més, aprofitant abandonaments dels rivals i un últim bucle on van aconseguir marcar un tercer scratx absolut en la segona passada per La Vola. El frec a frec amb en Jordi Bosch-Joan Carreiras i el seu Peugeot 208 Rally4 no es va decidir fins la segona passada per Fonfreda, on els del 106 els arravataven la quarta plaça que mantindrien per 2,6″ al final del ral·li. 

Traserra-Serra guanyen el Ral·li Esprint, Aymerich – Bellver el Volant RACC i Sergi Perez i Oscar Barrera el Trofeu Junior

Josep Trasera – Xevi Serra i el seu Porsche 911 GT3, s’ha imposat en la modalitat del Ral·li Esprint, on els participants només feien els tres primers trams a una sola passada. El podi l’han completat Joan Martínez-Francisco Igualada i Àlex Font-Joan Font. 

Tercer triomf de la temporada per a Ferran Aymerich al Volant RACC / Trofeu MAVISA, el pilot gironí continua amb la seva ratxa triomfal sumant a Vic la tercera victòria consecutiva de la temporada, tres de tres.

Aymerich - Bellver peugeot 208 volantracc
© Nacho Mateo

La cursa no va ser fàcil per Aymerich – Bellver ja que problemes de temperatura en el seu Peugeot 208 van afectar el rendiment del motor, perdent 15 segons en el primer bucle. Però la nit va marcar les diferències i en els últims compassos del ral·li li prenia la victòria a Rubén Muñoz.

Rubén Muñoz i Javi Martínez van empènyer fort abans de que caigués la nit sabedors que seria un territori complicat per a ells, van aconseguir ampliar les diferències abans de les tres passades a fosques aconseguint dos scratx més però no van poder evitar la remuntada final d’Aymerich.

Toni Herrerías i Javi Martínez eren segons i amb el lideratge a tocar després dels primers tres trams. Però en la segona passada de La Trona arribaven els problemes al canvi del seu 208 que els va enfonsar en la classificació general. Tirant de talent, velocitat i coratge van aconseguir donar-li la volta a la situació i pujar a l’últim esglaó del podi.

Sergi Perez i Oscar Barrera peugeot 106 rally osona 2021
© Nacho Mateo

Sergi Perez i Oscar Barrera s’enduien el Trofeu Junior al volant d’un Peugeot 106. Prova que dominaven d’inici a fi demostrant una velocitat difícil de batre pels seus rivals. Pol Gómez i Eduard Ferran eren segons amb un Citroën Saxo, mentre que Gabriel Jiménez i Jennifer Muñoz eren qui tancaven el podi en un final d’infart amb Jordi San Andrés i Carlos Cabrero, qui perdien el tercer lloc en l’últim tram de la prova.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share