FÓRMULA 1: Ferrari presenta l’F1-75, una aposta agressiva i atrevida

Ferrari finalment ha revelat el seu nou monoplaça per al 2022, l’F175. És amb aquesta nova màquina que la Scuderia pretén tornar a les victòries i lluitar pels títols, amb la força del seus pilots, Charles Leclerc i Carlos Sainz.

El nou monoplaça italià té una nova unitat de potència completament repensada que ha estat molt positiva per als directius de l’equip. L’aerodinàmica presenta detalls molt interessants que mereixen molta anàlisi en un futur proper.

El nou F1-75 presenta una combinació de colors diferent, amb un vermell més fosc i la presència de negre. L’equip va destacar clarament el número 75, ja que enguany es celebra el 75è aniversari de la marca Ferrari.

Per a aquest retorn als primers llocs, l’equip tècnic de Maranello no ha escatimat esforços. A la presentació, en un format per desgràcia virtual, la paraula innovació estava ben definida. Això és així perquè des de l’inici del projecte, Mattia Binotto, director de Ferrari, va demanar als seus enginyers que afrontessin aquest repte amb una ment oberta i una visió agressiva. És aquesta visió que podem veure en el nou F1-75.

Un cotxe amb característiques úniques fins ara, en comparació amb altres ja presentats. Destaca un frontal apuntat, amb un ala davantera de quatre elements, amb una disposició una mica diferent a la que hem vist, amb un disseny menys corbat. La suspensió és de “push road” (muntada a la part superior del xassís) al contrari dels rumors que la Scuderia podria apostar per una configuració de “pull road” (muntada a la part inferior del xassís), com va fer McLaren. Les preses d’aire i els laterals són sens dubte un dels més característics d’aquest any, amb les preses d’aire allargades i els flancs gairebé verticals als costats. També cal destacar les “brànquies” als costats.

Tanmateix, Ferrari, igual que la competència, va amagar molts detalls, no mostrant imatges de la part posterior, i també és difícil entendre la configuració de les preses d’aire del fons pla. Segur que aviat veurem més detalls. Però sembla que Ferrari ha complert el seu objectiu de mostrar un cotxe innovador i agressiu, amb una aerodinàmica totalment repensada i amb una potència en la qual es dipositen moltes esperances.

L’últim títol de l’Scuderia es va aconseguir el 2008 i el 2019 l’equip va quedar subcampió i des de llavors ha passat per una nova fase de reestructuració, després de la brusca baixada de rendiment el 2020. Enguany, l’equip pretén tornar a la glòria i té un parella de pilots molt capaç. Charles Leclerc segueix sent l’estrella de l’equip. El jove monegasc aviat va convèncer els responsables amb el seu talent i des de la seva arribada el 2019 ha estat vist com el principal engranatge per aconseguir el títol.

A l’altre costat del quadre hi ha un sorprenent Carlos Sainz. El seu talent sempre ha estat infravalorat, però des de la seva etapa a McLaren el seu preu ha començat a pujar i l’últim any, primer amb Ferrari, ha demostrat que té les coses per ser al davant. S’ha adaptat ràpidament i ha aconseguit mostrar un ritme equivalent al de Leclerc, acabant la temporada per sobre del seu company. Sainz és el somni de tots els directors d’equip, ja que a més de ser ràpid i intel·ligent, té una gran ètica de treball i sobretot crea un bon ambient amb els seus companys (va ser així amb Lando Norris i ara amb Leclerc). Veurem com evoluciona la convivència si Ferrari té un cotxe per lluitar pel títol.

De moment, la proposta de Ferrari sembla atrevida. Veurem si el temporitzador confirma que l’audàcia ha donat els seus fruits.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments