RAL·LICROSS: EL NOU WORLD RX S’ESTRENA A HELL

El Mundial de Ral·licross està de tornada després d’una aturada més llarga del normal, i és que aquesta nova temporada no serà pas una temporada més, 2022 marcarà una fita històrica per a l’especialitat del Ral·licross, el World Rallycross Championship a partir d’enguany serà un campionat amb vehicles elèctrics.

Des que es va anunciar la transició dels vehicles de combustió cap a l’electrificació, a l’any de 2019, el Mundial ha experimentat diversos contratemps que han obligat a posposar la introducció de la nova tecnologia fins ara. El canvi de promotor, ara Rallycross Promoter Gmbh (antigament IMG) també promotor del Mundial de Ral·lis, juntament amb la pandèmia pel coronavirus, han dificultat tot plegat.

Bé, ens posem les piles, mai millor dit per explicar una mica amb què ens donarà aquesta nova era del Ral·licross mundial.

l’Empresa austríaca Kreisel Electric és l’encarregada de subministrar els kits elèctrics als equips participants a la categoria anomenada RX1e els que fossin coneguts com a Supercars. Es tracta dels mateixos vehicles que han estat competint frec a frec durant les darreres temporades, amb les pertinents modificacions per realitzar la conversió de vehicle de combustió cap a un vehicle 100% elèctric.

La primera cita, a Hell, Noruega, suposa la tornada del circuit després d’un parell d’anys d’absència per diversos motius. El Lånkebanen oferirà el millor dels escenaris per a l’estrena dels RX1e en un cap de setmana on també hi participaran el Euro RX1, Euro RX3 i el RX2e amb presència catalana (Laia Sanz) i andorrana (Raul Ferre), aquesta última categoria també amb vehicles elèctrics.

Entre els inscrits per al Mundial de Rallycross en RX1e destaca la presencia del 4 vegades campió del món de Ral·licross, Johan Kristoffersson amb els seu propi equip, Kristoffersson Motorsport, on disposarà de tres unitats de Volkswagen Polo RX1e.

via Facebook

També hi serà present un altre conegut del panorama mundialista, Niclas Gronhölm, amb el Construction Equipment Dealer Team, amb el PWR RX1e, o el que és el mateix, un Hyundai i20.

via Facebook (CE Dealer Team)

No hi podien faltar els germans Hansen, Timmy i Kevin, amb l’equip familiar, Hansen Motorsport, qui plantaran cara amb els seus inseparables Peugeot 208 RX1e.

via Facebook (Hansen Motorsport)

LLISTA D’INSCRITS PERMANENT WORLD RX (RX1e):

Kristoffersson Motorsport (Volkswagen RX1e)

  • Johan Kristoffersson (SWE)
  • Ole Christian Veiby (NOR)
  • Gustav Bergström (SWE)

Construction Equipment Dealer Team (PWR RX1e)

  • Niclas Gronhölm (FIN)
  • Klara Andersson (SWE)

Hansen Motorsport (Peugeot 208 RX1e)

  • Timmy Hansen (SWE)
  • Kevin Hansen (SWE)

ALL-INKL.com Muennich Motorsport (SEAT Ibiza RX1e)

  • René Munnich (GER)

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments