Més de 90 inscrits entre WRC i ERC al RallyRACC Catalunya 2022

67 equips són els que figuren en la llista d’inscrits de l’apartat WRC del 57 RallyRACC Catalunya 2022, amb 12 cotxes Rally1 oficials i 33 unitats Rally2 participants en WRC2, als quals se sumen les categories WRC3 (4 equips), RGT (4 equips) i altres vehicles Rally2, Rally3, Rally4 i Rally5 que completen la inscripció.

Els tres equips oficials del WRC encapçalats pels quatre Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid de l’equip Toyota Gazoo pilotats per l’actual campió del WRC, el finès Kalle Rovanperä; el francès Sébastien Ogier; el britànic Elfyn Evans i el japonès Takamoto Katsuta.

Hyundai alinearà tres unitats pilotades per l’estonià, Ott Tänak, el belga Thierry Neuville i Dani Sordo. Per d’M-Sport Ford presentarà un nombrós equip de cinc unitats pilotades per l’irlandès Craig Breen, el britànic Gus Greensmith, els francesos Pierre-Louis Loubet i Adrien Fourmaux i el grec Jourdan Serderidis.

breen msport ford croacia
Nacho Mateo

En el nombrós grup de 33 equips de WRC2 destaquen els principals perseguidors de l’absent líder Andreas Mikkelsen, que són per ordre de classificació, el finlandès Emil Lindholm (Škoda), el francès Yohan Rossel (Citroën), el polonès Kajetan Kajetanowicz (Škoda) i el rus Nikolay Gryazin (Škoda), entre altres.

Destacar la presència del germans Solans, en Nil juntament amb l’Axel Coronado estarà al volant del Hyundai i20 N Rally2 i en Jan ho farà al volant del Citroën C3 Rally2 de Jan Solans. Per la seva part el lleidatà Eduard Pons també estarà a la línea de sortida com ja va fer aquest any al Ral·li de Serdenya. Jordi Hereu, copilot de Miguel Díaz, també serà a la sortida de Salou tal i com ja han fet aquest cap de setmana a Nova Zelanda.

En WRC3 tampoc estarà l’actual líder (Sami Pajari) però sí els seus principals rivals: Lauri Joona, Jan Černý i Zoltán László, els tres amb el Ford Fiesta Rally3.

labaria romeroa Peugeot 208 rally4 llana
Nacho Mateo

Entre els dues rodes motrius trobem a Miquel Labarias i Lorena Romero al volant de l’habitual Peugeot 208 Rally, mateix unitat que pilotarà Marià Parés i Eduard Ferran.

ERC amb molta qualitat

La FIA ha fet pública la llista oficial d’inscrits, en el seu apartat del Campionat d’Europa (ERC), del 57 RallyRACC Catalunya 2022, la que serà l’última prova puntuable per al certamen continental de l’especialitat.

La llista la componen 21 unitats encapçalades per l’equip recentment proclamat Campió d’Europa, Efrén Llarena–Sara Fernández (Škoda Fabia Rally2 Evo) i l’actual tercer classificat, Javier Pardo–Adrián Pérez (Škoda Fabia Rally2 Evo), duet que d’obtenir un bon resultat a la prova tarragonina podria apujar a la segona posició final.

Yoan Bonato–Benjamin Boulloud (Citroën C3 R5) i Alberto Battistolli–Simone Scattolin (Škoda Fabia Rally2 Evo), i Martin Laszlo–David Berendi (Škoda Fabia Rally2 Evo), seran els grans animadors de l’europeu que també estaran a la sortida de Salou. Entre els catalans destacats trobem la participació de Xevi Pons i Alex Haro que retornen a la competició al volant d’un Škoda Fabia Rally2 Evo.

En la categoria ERC4 estan inscrits els tres equips que aspiren al títol, Óscar Palomo i Ángel L. Vela (Peugeot 208 Rally), els italians Andrea Mabellini–Virgínia Lenzi (Renault Clio Rally4) i els francesos Laurent Pellier–Marine Pelamourgues (Opel Corsa Rally4), aquest últim líder en l’apartat Júnior d’aquesta mateixa categoria. En aquest apartat també tindrem representació catalana amb Adrià Serratos i Eric Bellver.

Quant a ERC Open s’espera una bonica rivalitat entre dos companys d’equip, tots dos oficials de Suzuki Motor Ibérica: Joan Vinyes i Jordi Mercader i Alberto Monarri i Borja Odriozola, que ocupen les dues primeres posicions.

A aquests 21 equips de l’ERC s’hi ha sumar els 73 del WRC, la llista del qual es va comunicar fa uns dies, i els que pròximament s’anunciaran pertanyents als campionats monomarca Peugeot Rally Cup Ibérica, Toyota Gazoo Racing Iberian Cup, Copa Suzuki Swift i Volant RACC–Trofeu Mavisa.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments