RAIDS: Prèvia a l’Andalucia Rally 2022

Menys de dues setmanes després de l’arribada del Ral·li del Marroc, l’Andalusia Rally es prepara per acollir l’última prova de la primera temporada del Campionat del Món de Ral·li Raid (W2RC 2022), a l’altra banda de l’estret de Gibraltar.

Un nou campament base a Dos Hermanas, a prop de Sevilla, acollirà els competidors que s’embarcaran en un periple de 5 jornades per 4 províncies andaluses, 3 encara inexplorades en aquesta prova.

La recta final del primer Campionat del Món de Ral·li Raid posarà fi al duel entre Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing) i Loeb (Bahrain Raid Xtreme) en cotxes, al de Chaleco López (Can-Am Factory South Racing) i Cristina Gutiérrez (Red Bull Off-Junior Team) a T3, així com a la pugna del trio Goczal-Baciuska-Jones South Racing Can-Am a T4.

L’Andalusia Rally presenta novetats després de només dues edicions. S’instaura un nou punt de sortida, el Gran Hipòdrom d’Andalusia, que servirà com a campament base, ja que l’especial de qualificació (10 km) s’ha traçat expressament al voltant de la zona per a gran delit dels fans que podran, al fi, assistir a l’espectacle després de dues edicions a porta tancada per culpa de la pandèmia. El recorregut en forma de trèvol de quatre fulles portarà a la caravana del W2RC a descobrir la meitat de les províncies d’Andalusia: primer Sevilla (etapa 1B, 465 km), per després avançar per les pistes serpentejants als turons de la província de Màlaga (etapa 2, 712 km) i després per les pistes sorrenques de la província de Huelva (etapa 3, 463 km), fins a buscar la punta de la peninsula a l’etapa final, amb una meta a la platja a la província de Cadis (etapa 4, 439 km).

La batalla entre els amos de la disciplina Sébastien Loeb i Nasser Al-Attiyah, separats per tan sols un punt des del Dakar i l’Abu Dhabi Desert Challenge, va acabar amb avantatge per al pilot de Toyota Gazoo Racing al final del Ral·li del Marroc. Una avaria a la direcció assistida de l’Hunter va obrir forat entre els dos aspirants al primer títol de campió del món de ral·li-raid FIA. El qatarià, amb 5 victòries en el seu haver a la copa del món (antiga copa abans de la creació el 2022 del W2RC) i dos títols de l’Andalusia Rally, es presenta amb un avantatge de 22 punts sobre el pilot oficial de Bahrain Raid Xtreme . Loeb (122 punts) haurà de fer autèntiques proeses si vol robar la corona al seu rival (144 punts) per aconseguir el seu 10è títol de campió del món. La pressió sobre el pilot gal podria beneficiar Yazeed Al-Rajhi (Overdrive Racing). Amb 100 punts, el pilot saudita avança a l’ombra del duel des del Dakar, però estarà llest per aprofitar qualsevol oportunitat que se li presenti.

bahrain brx prodrive loeb baja
©️ BRX

T3: Chaleco a casa de Cristina

L’equip Red Bull Off-Road Junior Team ho va donar tot a la tercera ronda del W2RC al Marroc. Guillaume de Mévius, Cristina Gutiérrez i Seth Quintero es van adjudicar una etapa cadascun. El pilot nord-americà, de només 20 anys, aconseguia fins i tot la seva primera victòria a W2RC, evitant el triplet de Francisco López, pilot oficial de Can-Am Factory South Racing, amb un doblet de victòries al Dakar i l’Abu Dhabi Desert Challenge. A la general, el xilè (182 punts) segueix al capdavant, amb un còmode avantatge de 28 punts sobre la número 1 mundial del 2021 (154 punts). Quintero (144 punts) satisfà el retard i és a només 10 punts de la seva companya d’equip. Chaleco sap que, si comet el més mínim error, els OT3 estaran llestos per ocupar el seu lloc!

T4: duel a tres bandes

A SSV la intriga és màxima. Els tres primers de la general es troben a tan sols 3 punts! Marek Goczal (Cobant-Energylàndia Rally – 152 punts) ha tret el lloc a Austin Jones (Can Am Factory South Racing – 150 punts), que mantenia el lideratge a la general des de la seva victòria a Jeddah. Rokas Baciuska (South Racing Can-Am – 151 punts) s’ha colat entre tots dos en guanyar el Rallye du Maroc. Goczal, Jones i el lituà estan literalment enganxats l’un a l’altre. ¡Hi ha moltes probabilitats que els seus llocs finals a l’Andalusia Rally coincideixin amb el podi definitiu del W2RC!

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share