WRC: Hyundai vol el triplet al RallyRACC 2022

Després de l’extraordinària actuació de Tanak a Ypres, hi ha molta confiança per veure com actuarà l’i20 Rally1 sobre els ràpid asfalt català.

Julien Moncet espera recollir el tercer podi doble consecutiu a Catalunya, però donada l’alineació, el hat-trick potser una realitat. Després de perdre el títol de pilots, encara hi ha moltes ganes d’acabar la temporada de la millor manera possible, recollint el màxim de satisfacció possible.

Catalunya ha estat una terra de conquesta per a nosaltres durant els darrers anys, ja que ens hem endut dues victòries i 7 podis finals. Esperem portar a casa un bon resultat i potser un doble podi per tercer any consecutiu. La nostra gent sap el que cal per ser ràpid aquí. Evidentment no serà fàcil, però estem molt segurs per la tornada a l’asfalt. En l’anterior cursa sobre aquest terreny, a Ypres, vam ser molt competitius, i esperem poder continuar així també a Catalunya. Volem lluitar per la victòria en aquest final de temporada.

Ott Tanak finalment es va rendir davant Kalle Rovanpera, però l’estonià va afirmar que mai s’havia sentit en una batalla amb el seu oponent. Malgrat tot, encara hi ha moltes ganes de passar-ho bé i de fer-ho bé, tot i saber que la cursa no serà gens fàcil.

Catalunya serà la primera cursa d’asfalt real de la temporada, ja que el recorregut és força suau i molt molt ràpid. Sempre és difícil trobar l’equilibri adequat, i cal tenir molta confiança en el cotxe. La prova té revolts llargs i ràpids i sempre hi ha alguna cosa per lluitar amb el subviratge, alguna cosa que cal resoldre amb la configuració adequada. Espero que sigui una cursa divertida, però encara volem ser competitius i endur-nos el màxim de punts possible. Hem vist a Croàcia i Bèlgica que el nostre cotxe és molt competitiu, i volem continuar en aquesta línia també aquí.

Nacho Mateo

Thierry Neuville ha dominat les dues darreres edicions del ral·li, i la idea de liderar el hat-trick de Hyundai. Emportar-se a casa el segon èxit consecutiu de la temporada també suposaria tancar de la millor manera possible una temporada que per enèsima vegada ha estat decebedora.

Crec que la cursa aquí a Catalunya és més «normal» ara que només és sobre asfalt. Les carreteres són amples, planes i llises, i l’adherència és sempre més o menys la mateixa en totes les cronometrades. Per ser ràpid, necessites una bona configuració, trobar la sensació adequada amb el cotxe i esforçar-te tant com puguis. Les diferències sempre són petites, i gairebé sembla conduir per la pista lluitant per cada dècima. Estaria bé guanyar per tercera vegada consecutiva. Evidentment el nostre objectiu és estar al davant i almenys acabar al podi. Farem tot el possible per donar el millor de nosaltres i garantir un resultat excel·lent per a l’equip.

Dani Sordo, davant del seu públic, pretén aconseguir un altre podi en tantes sortides de temporada. Els rumors del mercat també afecten el pilot allotjat a Andorra, que tanmateix havia declarat que volia prendre una decisió en funció del resultat de la cursa de casa. Ho veure’m.

Córrer Aquí és especial per a mi, ja que és la meva carrera a casa, i tinc la sort de tenir tants seguidors. També m’agraden molt els trams, són molt bonics i s’adapten al meu estil. Tinc ganes d’estar a les cronometrades amb la nova tecnologia híbrida també. Hauria de ser genial. En Cándido i jo estem vivint un període excel·lent, i farem tot el possible per continuar així fins i tot davant dels nostres compatriotes. Hi haurà molta gent mirant la cursa i, per descomptat, faré el possible com cada any per intentar guanyar.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments