WRC: Clam dels pilots per la continuïtat del RallyRACC Catalunya Costa Daurada al calendari

El pilots més experimentats de la diciplina ho tenen clar, el RallyRACC Catalunya Costa Daurada hauria de seguir al calendari del WRC. Molts coincideixen en la bona organització i la gran quantitat de públic que reuneix la cita catalana, una situació única que no es viu en cap altre esdeveniment del mundial de ral·lis.

Elfyn Evans creu que és «un petit crim» que el RallyRACC Catalunya pugui faltar al calendari del Campionat del Món de Ral·lis del proper any. El calendari del WRC del 2023 encara no s’ha tancat, però s’entén que Catalunya pot perdre el lloc al calendari, almenys per a la temporada que ve.

En unes declaracions al mitjà Dirtfish el pilot gal·lès ha explicat que als pilots els encanta el ral·li ja que poden portar els cotxes al límit en carreteres d’asfalt pur. Evans, en particular, considera que una prova com la de Catalunya, que fa molt de temps que és popular entre els espectadors, s’hauria de mantenir al calendari.

«Ahir a la nit, a la furgoneta de tornada a l’hotel, parlàvem que és un crim que no tornem a aquests ral·lis tan concorreguts. Ja saps, veus tanta gent assistint a aquest ral·li, donant-li suport. És un bon ral·li. No puc evitar pensar que l’any que ve córrer a ciutats fantasma, així que no estic del tot d’acord».

Evans no era l’únic que sentia que trobaria a faltar Catalunya. Neuville, vencedor a casa nostra en dues ocasions en les edicions de 2019 i 2021 també es posicionava a favor de la prova tarragonina.

«No hi ha lloc per a tots, això és segur. No obstant això, cada cop que s’elimina un esdeveniment del calendari és una decepció per a mi.»

Craig Breen, pilot de M-Sport aquesta temporada i que ha estat present en diverses ocasions d’aquesta prova continuava en la mateixa línea dels seus companys.

«Crec que aquest és un dels que s’ha de quedar, per ser sincer. Sempre és molt popular entre els aficionats, especialment els irlandesos. M’agrada, m’agrada el format. Sempre ha estat un esdeveniment interessant i, per mi, es mereix el seu lloc. Així que definitivament m’ho perdré l’any que ve.

Dani Sordo, com és lògic, és un altre que es posicionava a favor de la cita catalana al campionat del món de ral·lis.

«Crec que estaria bé venir aquí perquè quan veus el ral·li, veus els espectadors, la quantitat de gent que hi ha a les especials, als trams de carretera, al parc de servei… de vegades cal cuidar alguns ral·lis que haurien de ser al calendari perquè és molt bo per a la gent»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments