RAIDS: Al-Rajhi deix mig títol sentenciat guanyant la Baja Hail 2022

El pilot del Toyota Hilux d’Overdrive Racing va tornar a formar equip amb l’alemany Dirk von Zitzewitz i les victòries a cadascun dels dos desafiadors trams selectius a través del desert d’An Nafud, a l’oest i nord-oest de la ciutat de Hail, van permetre al pilot de Riyadh acumular una victòria amb un marge de 24 minuts i 28 segons. El segon lloc del txec Miroslav Zapletal (Ford F-150 Evo) i el seu navegant eslovac Marek Sykora els manté en la lluita pel títol.

Fernando Álvarez i Xavier Panseri van completar els llocs del podi en un Can-Am Maverick X3 de South Racing i aquest resultat va valer a l’hispanoargentí el títol del Campionat de Pilots T3 del 2022 i el va fer pujar al tercer lloc de la classificació general per punts, darrere d’Al-Rajhi i Zapletal.

“És un somni fet realitat per a mi guanyar un Campionat del Món. La carrera va estar a punt de no celebrar-se a causa de les cancel·lacions de viatge per arribar des d’Argentina a Hail. Però, al final, va ser una gran carrera. Gràcies a Xavi i l’equip per un gran any, i encara tenim ganes de córrer a Dubai per acabar el campionat.”

Álvarez

El pilot brasiler Cristiano de Sousa Batista va formar equip amb el portuguès Fausto Mota i va acabar quart a la general i va obtenir el màxim de punts FIA T4. El seu company d’equip al South Racing Can-Am, Eduard Pons, va ser sisè. El pilot lleidatà, guiat al desert per Mónica Plaza, va començar la prova liderant de principi a final la llarga jornada de divendres fins a aconseguir el seu primer triomf d’etapa en aquest campionat.

“Molt satisfet amb el resultat en la primera cursa que fem totalment a desert obert, amb una navegació molt complicada. És el millor resultat de la temporada, sent el segon podi que aconseguim, tot i que amb un petit regust agredolç perquè se’ns escapés el triomf per tants pocs segons. Mantenim vives les possibilitats d’aconseguir l’objectiu que ens vam marcar al principi de temporada, que és la d’assolir el podi final del campionat. Com a fet curiós, dissabte va ploure molt al desert, amb inundacions a la zona, un fet poc habitual a la zona”.

Pons
Pons

El resultat significa que de Sousa ocupa ara la quarta posició a la general del Campionat Mundial de Pilots de Bajas i s’enfrontarà a Meshari Al-Thefiri per decidir el resultat de la sèrie T4 a Dubai el mes que ve. El duo està separat extraoficialment per només un punt.

Al-Thefiri i el seu copilot el català Oriol Vidal van patir problemes elèctrics al primer tram selectiu del desert i van caure a la cua de la classificació general. El seu col·lega de South Racing, Kees Koolen, ocupava la segona posició de la T4 abans de l’última etapa, però els problemes tècnics també li van costar car i van arruïnar les poques possibilitats de disputar el títol a Al-Thefiri i de Sousa Batista.

Dania Akeel va arribar en setè lloc a la general i segon dels pilots T3 inscrits a la Copa del Món per mantenir una posició similar a la classificació dels T3, mentre que el lituà Egidijus Valeiša va ser vuitè en un Can-Am i Mashael Al-Obaidan va acabar desè.

L’esdeveniment de tres dies organitzat per la Federació Saudita d’Automobilisme i Motociclisme (SAMF) també va acollir la tercera i penúltima ronda de la Copa FIA de l’Orient Mitjà per a Bajas de Camp a Través. L’última cita serà de l’1 al 3 de desembre a Dubai, on es disputarà la Dubai International Baja.

Classificació final de la Baja Hail 2022

  1. Yazeed Al-Rajhi (SAU)/Dirk von Zitzewitz (DEU) Toyota Hilux Overdrive 4hr 18min 55sec
  2. Miroslav Zapletal (CZE)/Marek Sykora (SVK) Ford F150 Evo 4hr 43min 23sec
  3. Fernando Alvarez (ESP)/Xavier Panseri (FRA) Can-Am Maverick X3 (T3) 4hr 47min 55sec
  4. Cristiano Batista (BRA)/Fausto Mota (PRT) Can-Am Maverick XRS Turbo RR (T4) 4hr 56min 27sec
  5. Aliyyah Koloc (ARE)/Stéphane Duplé (FRA) Buggyra Can-Am DV21 (T3) 4hr 59min 17sec
  6. Eduard Pons (ESP)/Mónica Plaza Vasquez (ESP) Can-Am Maverick XRS Turbo (T4) 4hr 59min 29sec
  7. Dania Akeel (SAU)/Sergio Lafuente (URY) Can-Am Maverick X3 (T3) 5hr 03min 42sec
  8. Egidijus Valeiša (LTU)/ Mindaugas Varža (LTU) Can-Am Maverick XRS Turbo (T4) 5hr 04min 00sec
  9. Hamed Al-Harbi (SAU)/Dmytro Tsyro (UKR) Can-Am Maverick X3 (T3) 5hr 10min 07sec
  10. Mashael Al-Obaidan (SAU)/Wouter Rosegaar (NLD) Can-Am Maverick X3 (T3) 5hr 19min 32sec
Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share