WRC: Els organitzadors del Ral·li d’Europa Central 2023 presenten la seva proposta

Tres dies després que el ral·li d’Europa Central es fes oficial al calendari del WRC 2023, els organitzadors van donar alguns detalls sobre aquest nou esdeveniment en una roda de premsa. Inicialment, el president de l’ADAC Sports, Gerd Ennser, va aclarir que Alemanya havia parlat amb altres països per organitzar un esdeveniment d’aquest tipus.

«Durant la pausa pel Covid el 2020 i el 2021, estàvem buscant nous socis. Ens vam adonar que les coses havien canviat. Va ser molt difícil trobar grans patrocinadors. A Alemanya, tampoc no hi ha suport financer del govern. Per tant, hem iniciat converses amb els nostres veïns belgues i francesos».

Però al final, l’ADAC va recórrer a Àustria i la República Txeca per reentrar al calendari d’una forma nova.

«Vam arribar ràpidament a la conclusió que ho podríem fer junts. L’entusiasme del Txèquia, l’organització d’Alemanya i les magnífiques cronometrades d’Àustria. Vam proposar la idea a la FIA i al promotor del WRC. Els va semblar genial i ens donen suport des de llavors. Van trigar uns tres mesos a acabar-ho tot».

L’inici d’aquest nou ral·li es donarà el proper dijous 26 d’octubre a Praga, potencialment davant del Castell de Praga al centre de la ciutat si el govern dóna el seu vist i plau. Després d’aquesta sortida cerimonial, al vespre es programarà una superespecial.

La resta del programa està per definir però divendres ja està programat a la República Txeca, dissabte a l’Alta Àustria i després a Baviera a Alemanya per diumenge. El parc d’assistència estarà situat al recinte firal de Passau.

“El ral·li s’està preparant, per això encara no podem donar detalls. Però no és cap secret que el ral·li es basarà en el 3-Städte-Rallye. Són carreteres asfaltades en boscos de muntanya. És un entorn preciós.»

L’organització preveu un programa d’entre 18 i 20 cronometrades per a aquesta nova prova del calendari.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments