RAIDS: Presentat el Dakar 2023, el quart consecutiu regat pels petrodòlars

Per quart any consecutiu torna el Dakar de la vergonya. Una prova que va néixer amb un esperit d’aventura i superació que s’ha convertit amb la festa dels petrodòlars en un país on els drets humans no tenen cap valor.

L’ASO ha donat a conèixer els detalls de la 45a edició del Dakar, que se celebrarà del 31 de desembre al 15 de gener, amb el recorregut i la llista d’inscrits.

El ral·li-raid més famós del món reprendrà els seus camins del 31 de desembre al 15 de gener, a l’Aràbia Saudita. El Dakar es disputarà al llarg de 14 etapes (i un pròleg), per a un total de 8.549 quilòmetres de recorregut (inclosos 4.700 quilòmetres d’especial). L’ASO ha donat a conèixer aquest dijous els detalls de la 45a edició, amb sortida a Sea Camp i arribada a Dammam.

Els competidors estaran junts per primera vegada durant el període de control en un bivac XXL. Després tornaran a la part realment esportiva trobant els ja coneguts llocs d’AlUla, Ha’il o Riad, després passaran quatre dies al desert encara inexplorat del Empty Quarter.

“Una zona gegantina on la sorra és el rei, sobretot en la seva forma més majestuosa, la duna”

David Castera, director del Dakar

La sorra serà, efectivament, l’ingredient predominant del menú, les postres de la qual també se serviran en una platja, a Dammam, aquesta vegada a la vora del golf Aràbic.

A l’Aràbia Saudita, 820 competidors començaran el 31 de desembre al Sea Camp, segons la darrera llista oficial. Entre ells, hi haurà 634 pilots/copillots al Dakar i 188 pilots/co-pilots al Dakar Classic. 125 motos, 93 buggies, 73 cotxes, 56 camions i 19 quads estan inscrits en aquesta 45a edició del raid, on estaran representades 68 nacionalitats.

Entre els favorits en cotxes hi haurà els Audis de propulsió híbrida de Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz i Mattias Ekström, que estan decidits a atacar el títol que Nasser Al Attiyah defensarà com a líder del Toyota amb Yazeed Al Rajhi i Giniel De Villiers, mentre que els BRX de Sébastien Loeb, Guerlain Chicherit i Orly Terranova també semblen equipats per lluitar pel triomf.

El Dakar 2023 també marcarà l’inici de la segona temporada del campionat mundial de ral·li-raid (W2RC).

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments