FÓRMULA E: Cupra arriba al campionat de la mà d’Abt

Abt introduirà la marca Cupra a la Fórmula E en el que serà el retorn del preparadoral campionat totalment elèctric per primera vegada des que el seu soci Audi es va retirar el 2021.

Cupra és la divisió esportiva del fabricant català SEAT, que alhora és propietat del Grup Volkswagen i té una llarga història en l’automobilisme que ha abastat principalment activitats de ral·lis i turismes, però que darrerament també ha comptat amb la participació d’Abt a l’Extreme E. El Cupra d’Abt va guanyar el seu primer esdeveniment d’Extreme E a Punta de l’Est, l’Uruguai, el mes passat amb Nasser Al-Attiyah i Klara Andersson.

Cupra també competeix a la nova sèrie ETCR, amb un equip anomenat Cupra EKS. Adrien Tambay, Mattias Ekstrom i Tom Blomqvist van acabar 1-2-3 a la classificació per punts de 2022, i Cupra també es va emportar la corona de fabricants.

Ara, l’equip de Fórmula E liderat per Abt, que es coneixerà oficialment com a Abt Cupra, comptarà amb Robin Frijns i Nico Mueller en cotxes amb motor Mahindra fins a almenys el final de la temporada 2024 de Fórmula E.

«Estem feliços i també orgullosos de tenir Cupra al nostre costat per al nostre retorn a la Fórmula E”

Hans-Jurgen Abt, CEO de la companyia Abt

«Les nostres dues marques han gaudit d’una estreta i reeixida associació durant anys als circuits i a la carretera, que ara arriba a un nou nivell».

«Estem desitjant començar la nova aventura i estic segur que atraurem molta atenció dins i fora dels circuits».

La primera decoració d’Abt Cupra, que s’ha revelat avui, està basada en el concept car elèctric Cupra UrbanRebel, del qual també hi haurà una versió de carrer el 2025.

«La Fórmula E és una plataforma d’automobilisme única perquè els principals fabricants d’automòbils del món creïn emocions i segueixin demostrant que l’automobilisme elèctric no és avorrit, sinó que va de la mà d’un rendiment extrem

Wayne Griffiths, conseller delegat de Cupra

Griffiths, exdirector comercial d’Audi, va ser nomenat conseller delegat de SEAT el 2020 i ha tingut un paper decisiu en l’impuls de les activitats esportives de Cupra en els darrers anys.

Abt va fitxar a l’estiu Frijns i Mueller, pilots que coneix del DTM. Tots dos han pilotat el cotxe de desenvolupament de Mahindra les últimes setmanes.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments