El RallyRACC, un esdeveniment esportiu compromès amb el medi ambient i la sostenibilitat

La Federació Internacional de l’Automòbil (FIA) acaba de renovar la màxima acreditació mediambiental de 3 estrelles al RallyRACC, un dels esdeveniments esportius més importants celebrats a casa nostra. Aquesta distinció es va concedir per primera vegada al ral·li el 2017 i, des de llavors, s’ha renovat després de cada edició disputada.

La notícia d’aquesta renovació arriba en un moment clau, ja que el passat 57 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, celebrat entre els dies 19 i 21 d’octubre de 2022, va demostrar una vegada més el compromís dels organitzadors amb el medi ambient.

RallyRACC Hyundai i20 Rally2
Nacho Mateo

Even Wiger, responsable d’acreditacions mediambientals de la FIA, va realitzar l’auditoria i va destacar l’augment del compromís de l’organitzador per millorar la gestió mediambiental de l’esdeveniment i aplicar les millores suggerides per l’informe de l’auditoria anterior. Entre aquestes millores, destaca el nomenament de dos responsables mediambientals que vetllen per garantir que l’esforç de sostenibilitat mediambiental i l’esdeveniment esportiu vagin de la mà.

Durant l’auditoria, es va destacar que la planificació dels processos de gestió mediambiental estava ben implementada i assumida. El RACC va planificar, per exemple, la distribució de 22.000 bosses d’escombraries entre els espectadors, i va comptar amb la col·laboració dels equips participants. Una acció que va ser recolzada per un cotxe mediambiental promocionat, que va conscienciar al públic a través de megafonia mòbil al llarg de tot el recorregut.

Nacho Mateo

El RallyRACC també ha aconseguit reduir pràcticament a la meitat la quantitat de residus generats en els trams durant les últimes tres edicions. Això demostra l’efecte de les campanyes de conscienciació entre el públic, i el compromís dels organitzadors en aquesta matèria.

El RACC es manté ferm en la seva voluntat de millora contínua en el terreny de la gestió mediambiental, aplicant les recomanacions de l’auditor de la FIA i altres voluntats proactives pròpies.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments