M-Sport arriba al Ral·li de Mèxic 2023 amb l’impuls de l’últim triomf però sabent les dificultats

L’equip es dirigeix a Mèxic revitalitzat després de la victòria al Ral·li de Suècia amb Tänak i el seu copilot Martin Järveoja, catapultant-se al capdamunt de la classificació del campionat a la segona sortida del WRC al volant del Puma.

L’impressionant rendiment i determinació de Tänak l’han posicionat com un dels principals aspirants al Campionat del Món de Ral·lis de 2023, amb la victòria a Suècia donant-li més motivació per al títol.

Per a Pierre-Louis Loubet serà la primera vegada que competeixi al Ral·li Mèxic. L’equip te ganes de veure al francès sobre terra després de les grans actuacions sobre aquesta superficie el 2022, que el van veure liderar un ral·li per primera vegada a la seva carrera, a més d’obtenir la seva primera victòria en un tram al WRC.

Mspot Ford Puma rally1
M-Sport

Tänak i Loubet van completar recentment una prova prèvia a l’esdeveniment a Andalusia en altitud en un intent de simular algunes de les condicions del Ral·li Mèxic. Tots dos pilots van gaudir d’uns dies sense problemes mentre guanyaven quilometratge, completant molta feina en la posada a punt del xassís i la transmissió.

Adrien Fourmaux i Alexandre Coria s’uneixen a l’equip al Ral·li Mèxic, fent la seva segona aparició a WRC2 de la temporada en un Fiesta Rally2. Encara que és el primer Ral·li Mèxic de la tripulació francesa, compten amb una important experiència i coneixement de la prova després d’acabar segons a la general del Ral·li de les Nacions Guanajuato el 2022.

«És fantàstic tornar a Mèxic aquest any, l’esdeveniment s’ha convertit en un clàssic modern del WRC i hem trobat a faltar no haver anat els dos últims anys. Pels comentaris dels pilots i de l’equip de proves, confiem en la capacitat del Puma per afrontar les dures condicions típiques de Mèxic. La recent victòria d’Ott a Suècia ens ha donat impuls i estem a punt per portar-lo a la propera ronda. Hem fet tot el possible per fer front al desafiament únic de Mèxic, l’esforç de l’equip i el compromís en la preparació dels cotxes per a Mèxic ha estat insuperable, estem decidits a continuar amb l’èxit de Suècia”.

Richard Millener, director de l’equip M-Sport Ford

«Durant les proves va ser la meva primera vegada sobre terra amb el Puma Rally1 i era molt important descobrir-lo el màxim possible. Com que la majoria dels ral·lis són sobre terra, vam decidir fer dos dies de proves a Espanya. L’equip està treballant de valent per continuar millorant, però per entendre realment on som ara, primer hem de fer un ral·li de terra.

Ott Tänak, pilot de M-Sport Ford World Rally
Rallye_MonteCarlo_2023_Tanak
Nacho Mateo

«El repte clau per a Mèxic és l’altitud i la temperatura juntes. A causa de l’altitud, la potència es redueix, cosa que fa que el comportament del cotxe sigui força diferent. Les carreteres de Mèxic són realment divertides, hi ha cronometrades que són molt tècniques, i sembla com si estiguéssim conduint-les per sempre amb les altes temperatures, però també hi ha seccions més ràpides amb grans compressions i salts. Com estem liderant el campionat, hem de començar primer a la carretera al Ral·li Mèxic, podria ser un bon lloc per a començar si plou, però no estic segur de ser tan bon ballarí (de la pluja) perquè plogui en un lloc on gairebé mai no plou!»

Ott Tänak, pilot de M-Sport Ford World Rally

«Serà la primera vegada que competeixi en un ral·li fora d’Europa, serà una nova experiència per a mi. És emocionant tornar a la terra, ja que el meu ritme en aquest terreny és bo, així que el meu objectiu és aconseguir un bon resultat a Mèxic”.

Pierre-Louis Loubet, pilot de M-Sport Ford World Rally

«Crec que la meva experiència a Grècia i Sardenya l’any passat m’ajudarà; les coses canvien d’un ral·li a l’altre, però l’experiència sempre és de gran ajuda. La preparació per a aquest ral·li ha estat bona, ja que s’ha corregut durant molt temps i hi ha molt material per ajudar-me a estudiar les pistes… La prova ha anat bé, estic molt content perquè he recuperat les sensacions que tenia a Grècia l’any passat i el cotxe se sentia molt fort, crec que tenim tot el que necessitem per fer coses bones i tenir ritme, així que ja ho veurem».

Pierre-Louis Loubet, pilot de M-Sport Ford World Rally
fourmaux-ford-puma-msport-sardenya
Francesc Rodríguez

«Serà la meva segona vegada a Mèxic, l’any passat vaig competir al Rally de les Nacions i vaig acabar segon, així que estic content de tornar-hi en un cotxe de ral·li. Després del nostre resultat a Monte-Carlo, la nostra expectativa és lluitar pel millor resultat possible, ja que necessitem els punts per al campionat. Sabem que Mèxic sempre és un ral·li difícil perquè és molt dur per als cotxes, així que serà un gran repte per a tots. Estic molt content de tornar a conduir el Fiesta Rally2 i no veig l’hora de tornar a les especials de terra”.

Adrien Fourmaux, pilot de M-Sport Ford WRC2 World Rally:

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments