El Ral·li La Llana – Ripollès frega els 90 inscrits per l’edició de 2023

La XXIV edició del Ral·li de la Llana Ripollès-Trofeu Autosi, organitzat pel Motor Club Sabadell i que es disputarà demà divendres i dissabte, 31 de març i 1 d’abril, respectivament, a l’entorn de Ripoll, tindrà un total de 88 vehicles inscrits, entre els quals hi ha l’equip oficial Hyundai Espanya, el multicampió francès Yannick Vivens i els millors especialistes en regularitat del nostre país.

Xavi Vidales i Jordi Hereu sortiran els primers al volant d’un Skoda Fabia Rally2 als trams ripollencs després de la magnifica actuació que van aconseguir al passat Rally Lloret. Alejandro Mauro i Diego Sanjuan seran els segons amb una unitat germana d’Skoda Fabia, i tercers Francisco López i Borja Odriozola estaran al volant d’un Hyundai i20 Rally2. Continuant amb la mateixa categoria trobem als francesos Vivens – Alle amb un veterà Citroën DS3 R5, mentre que Marc Comas i Lorena Romero i Marià Parès i Eduard Ferran també sortiran amb diferents Skoda Fabia Rally2.

La parella Domènech – Cercadillo segur donaran guerra en uns trams que s’emmotllen a la potència del seu Porsche 997, cotxe potent també el que pilotaran Martínez i Ramírez com és el BMW M3 E30. El jove talent osonenc, Gil Membrado, acompanyat de Manel Muñoz, continuarà sumant experiència i quilometres als comandaments del seu habitual Ford Fiesta Rally4 al qual ja hem pogut veure aquesta temporada.

Rally_Lloret_2023_porsche_domenech
Nacho Mateo

Si alguna cosa ens agrada és veure maquinària pesant i en aquest cas podrem gaudir de un Seat Ibiza Kit-Car en mans de la parella Soler – Ribolleda. I un altre cotxe, de normativa diferent, però d’una època similar és el de Franc Olivé i Carles Cortés, tot un Mitsubishi Lancer Evo VI.

Aquest any, el ral·li també obre el calendari de curses del Volant RACC i la Challenge Saxo 8v i puntua de nou a les copes de promoció Michelín i Pirelli.

El ral·li serà puntuable amb el coeficient 8 al Campionat de Catalunya de ral·lis d’asfalt, regularitat sport i regularitat, i també està inscrit en el calendari estatal de la RFEdA. Del total d’inscrits, 60 pilots i copilots lluitaran per la victòria en l’especialitat de velocitat, mentre que 13 ho faran en la de regularitat sport i 12 més en la de regularitat.

labaria romeroa Peugeot 208 rally4 llana
Nacho Mateo

Una novetat d’aquesta edició és el shakedown, un recorregut de proves per als equips participants, a partir de les 15:30 hores del divendres a la zona de Terradelles. Per primera vegada, també s’han previst tres reagrupaments dels participants durant la prova a les poblacions de La Nou de Berguedà, Alpens i Sant Joan de les Abadesses.

La prova es disputarà en una sola jornada, de les 8 del matí i fins a les 9 de la nit, per les comarques del Ripollès, el Berguedà, Osona i la Garrotxa i sumarà uns 393 km, dels quals 126 km (un 33% del total) seran cronometrats. La prova comptarà amb 10 cronometrades, cinc de doble passada: Llaés, Canes-Santigosa, Alpens, Malanyeu-La Nou i Gombrèn-La Pobla de Lillet.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments