Neuville i Wydaeghe treuen un somriure a Hyundai liderant la primera etapa del Ral·li de Croàcia 2023

La parella de Hyundai Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe estan altament motivats corrent en memòria del seu amic Craig Breen, i això es demostra amb els dos escratx que han aconseguit liderant la cursa a la primera etapa amb només 5″ de marge sobre Elfyn Evans de Toyota.

«Al final del dia, les coses han millorat i estic molt content d’haver gaudit una mica més del cotxe aquesta tarda. Espero que puguem acabar en primer lloc, seria un gran èxit per a l’equip i per a nosaltres. Hem fet una bona feina, però no ha estat gens fàcil.»

Neuville

Sébastien Ogier i Benjamin Veillas de Toyota, que lideraven el campionat a l’arribar a Croàcia, han estat els més ràpids en la primera cronometradasobre asfalt. Però patien un revés amb dues punxades, una després d’una compressió al TC2 i l’altra al TC8. Els francesos estan pressionant per tornar al grup capdavanter, però s’enfronten a un important retard. Kalle Rovanperä ha patit en el segon tram i en el mateix punt el mateix problema que el seu company d’equip, quedant-se sense opcions al triomf.

«Una altra punxada. Així és quan condueixes amb Pirellis».

Ogier
evans toyota yaris rally1 wrc croàcia 2023
TGR

Ott Tänak de M-Sport Ford i Esapekka Lappi de Hyundai estan en lluita pel tercer lloc. Lappi, profundament afectat per la mort del seu company d’equip Craig Breen, és quart només 3,4s per darrera del estonià.

En la categoria WRC2, els francesos Yohan Rossel i Arnaud Dunand de Citroën han estat els supervivents després que la majoria dels seus oponents patissin problemes mecànics o sortissin de la carretera. Els guanyadors a terra croata el 2022 tenen mig minut de marge sobre el rus Nikolay Gryazin de Skoda. Brillant actuació d’Alejandro Cachón amb el C3 Rally2 acabant la jornada en cinquan posició i marcant un segon millor temps en la sisena cronometrada i un tercer en la segona.

rossel citroen c3 rally2 wrc croàcia
WRC

En la categoria Junior WRC, l’irlandès William Creighton lidera amb nou segons d’aventatge respecte Laurent Pellier en un segon bucle on s’han anat distanciant dècima a dècima.

Classificació general Etapa 1 Ral·li de Croàcia 2023

  1. Neuville
  2. Evans +5.7
  3. Tänak +30.0
  4. Lappi +33.4
  5. Ogier +1:23.7
  6. Katsuta +1:52.1
  7. Loubet +1:52.9

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments