Loeb i Lurquin abandonen el Sonora Rally 2023, Al-Attiyah amb el camí lliure

Sébastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme) va sortir-se de la pista al quilòmetre 12 de l’especial i va quedar atrapat en un forat. El seu copilot Fabian Lurquin va patir una lesió a l’espatlla i es va veure obligat a llençar la tovallola, cosa que va provocar la retirada del líder del mundial. Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing) va aprofitar l’oportunitat per recuperar el liderat de la cursa, seguit pel guanyador del dia, Yazeed Al-Rajhi, que ara es troba a menys de tres minuts del qatarià.

El bigoti mexicà que Sébastien Loeb que s’havia deixat la jornada anterior per mimetitzar-se amb el paisatge ha tingut un efecte placebo. Després de dotze quilòmetres d’especial, el líder de la cursa es va passar de frenada en un revolt vorejat per un forat on hi va xocar.

loeb lurquin brx hunter accident sonora rally 2023
ASO

Amb el seu Hunter encallat i incapaç de sortir, l’equip francobelga es va posar ràpidament en contacte amb la seva assistència al bivac per demanar-li ajuda, entenent que el seu dia havia acabat. Fabian Lurquin patia una lesió a l’espatlla i va demanar evacuació mèdica. Loeb va començar l’etapa en primera posició i els seus rivals van veure aviat que tenien una gran oportunitat de guanyar-lo.

Yazeed Al Rajhi va protagonitzar una impressionant remuntada des del 15è lloc de la sortida. El pilot d’Overdrive Racing va guanyar l’etapa amb 3’09» d’avantatge sobre Sebastian Halpern (X-raid Mini JCW), 3’55» sobre Nasser Al Attiyah i 4’44» sobre Guerlain Chicherit (GCK Motorsport).

yazeed al rajhi toyota hilux sonora rally

Al Rajhi puja al segon lloc a 2’51» del qatarià. Halpern puja al podi a 5’06» i desbanca així Chicherit, ara quart a 5’43».

Al final de la jornada, BRX va revelar que Fabian Lurquin patia una lleugera fractura que li impedia pilotar, cosa que va provocar l’abandonament de l’equip. La sortida del líder del mundial deixa el camí lliure a Nasser Al Attiyah, que es troba a 16 punts al campionat després de la segona cursa a Abu Dhabi. Allà, el qatarià, que liderava la general, va bolcar i va danyar el seu Hilux, cosa que el va obligar a abandonar. Aquesta nit, el rival ha corregut un destí similar. El campionat podria canviar totalment al final de la cursa… si Nasser Al Attiyah aconsegueix arribar a la meta del Sonora Rally d’aquí a dos dies.

206 ZHANG Guoyu (chn), MENA Oriol (spa), BAIC ORV, BAIC ORV BJ40, FIA W2RC, action during the Stage 3 of the Sonora Rally 2023, 3rd round of the 2023 World Rally-Raid Championship
ASO

El millor català classificat en aquesta tercera etapa ha estat Dani Oliveras, en cinquena posició, copilotant a l’argentí Yacopini. Oriol Mena ha acabat vuitè acompanyant al xinès Zhang. A la general Zhang i Mena son sisens just dos minuts per davant de Yacopini i Oliveras.

Les coses clares en T3 i T4

A T3, «Chaleco» López (Red Bull Can-Am Factory), que havia guanyat en la segona jornada, es va aturar al principi de l’especial per problemes mecànics. Mattias Ekström (South Racing Can-Am) va guanyar l’etapa amb un avantatge de 3’52» sobre Joao Ferreira (X-raid Yamaha). Seth Quintero (Red Bull Off-Road Junior Team USA) va acabar tercer a 4’34», per davant de la seva companya d’equip Cristina Gutiérrez (Red Bull Can-Am Factory) a 6’27». A la classificació general, el suec avantatja en 9’44» l’espanyola i en 10’04» Mitch Guthrie Junior (Red Bull Off-Road Junior Team USA).

Rokas Baciuska & Oriol Vidal during the 3rd stage of Sonora Rally 2023 in Hermosillo , Mexico. on April 26, 2023 // Kin Marcin / Red Bull Content Pool // SI202304270047 // Usage for editorial use only //

Rokas Baciuska (Red Bull Can-Am Factory) copilotat per Oriol Vidal es va imposar per quarta vegada consecutiva (comptat el pròleg) en la categoria T4 per davant del lleidatà d’Eduard Pons que es troba a la general en gairebé 29 minuts.

La penúltima etapa que es disputarà avui serà la 4: Puerto Peñasco – Puerto Peñasco Total: 485 km – Enllaç: 237 km – Especial: 248 km

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments