Horaris del GP d’Àustria 2023, segon cap de setmana «Sprint» de la temporada

El circuit es divideix en tres rectes llargues i un nucli més enrevessat.

Hereu del ‘vell’ Zeltweg i més recentment, Osterreichring, el nou Red Bull Ring –que també va ser l’A1 Ring– és una pista molt ràpida, amb tres grans punts avançaments, en un traçat que, tot i ser molt ràpid, acostuma a donar bones curses.

Com a resultat, les velocitats mitjanes són generalment baixes, la qual cosa significa que els cotxes han de dependre més de l’adherència mecànica dels pneumàtics que de la força aerodinàmica. Com que la majoria de les curves són a la dreta, els pneumàtics esquerres fan la major part de la feina. Tanmateix, les dues esquerres són les corbes que consumeixen més energia dels pneumàtics.

Ferrari

Segon Sprint del 2023

Divendres serà el moment d’establir la graella de la cursa de diumenge, en el marc del segon cap de setmana de Sprint de la temporada. Després del divertit primer esdeveniment a Bakú, que va veure que Ferrari va acabar amb la sèrie de pole positions de Red Bull per cortesia de Charles Leclerc, el Red Bull Ring comptarà amb dues sessions de classificació.

La sessió de divendres serà d’una hora per decidir la graella de sortida del Gran Premi d’Àustria de diumenge, i aquestes posicions ja estan fixades.

Després, dissabte, hi ha l’Sprint Day que inclou el Sprint Shootout –una sessió de classificació més curta, però dividida en tres parts– que estableix la graella del propi Sprint.

I tot això en un traçat que fomenta les grans curses, a més de ser un lloc on les condicions meteorològiques difícils solen tenir un paper el cap de setmana.

alonso aston martin miami 2023
BARCELONA, SPAIN – JUNE 03: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on June 03, 2023 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images) ***BESTPIX*** // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202306050085 // Usage for editorial use only //

Dades GP d’Àustria

1º GP: 1970
Voltes: 71
Circuit: 4.318 km
Distància: 306.452 km
Rècord: 1m05.619s (Carlos Sainz, 2020)

Horaris GP d’Àustria 2023

Divendres 30 de juny:

  • 13:30h-14:30h: Lliures 1
  • 17:00h-18:00h: Classificació

Dissabte 1 de juliol:

  • 12:00h-12:44h: Classificació al sprint (sprint shootout)
  • 16:30h: Cursa al Sprint

Diumenge 2 de juliol:

15.00h: Cursa (71 voltes)

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments