Toyota es revenja de Ferrari a domicili per les 6h de Monza

Toyota no va veure perillar el seu triomf per Ferrari que corria a casa

Peugeot signa el seu primer podi amb el 9×8

El Toyota #7 finalment va fer la major part de la feina mantenint el seu avantatge després de la primera xicana de Monza, on hi va passar de tot, ja que en cap moment es van haver de preocupar pel Ferrari #50, on el català Miguel Molina ha acabat segon en aquesta cursa.

Peugeot ha sorprès a Monza en ocupar la tercera posició. El #93 no va lluitar en cap moment pel triomf tot i que va liderar la prova, però haurà sorprès lluitant amb Toyota i Ferrari durant la primera hora de carrera. El fabricant francès puja al seu primer podi amb el 9×8.

ferrari 50 monza 2023 wec

El segon prototip de Peugeot va perdre un temps considerable en la primera part de la carrera, ja que l’equip va haver de solucionar un problema amb la caixa de canvis. El #94 va creuar la meta en 11a posició, a 7 voltes del líder.

La primera part de la cursa va estar marcada pels incidents provocats per Sébastien Buemi al Toyota #8. Després de fer trompejar el Ferrari d’Antonio Giovinazzi a la curva 1, el suís ha provocat l’abandonament de la D’Station, en enganxar-la en frenada a la xicana Ascari. El pilot de Toyota ha rebut dues fortes sancions, però ha acabat finalment 4t.

Peugeot 9x8 monza wec 2023

El Ferrari victoriós a la Sarthe havia acabat 5è, per davant dels dos Penske Porsche. Però durant la tarda els comissaris han determinat que el cotxe número 51 va avançar al cotxe 5 fora de la pista a la recta principal, imposant una penalització de drive through convertint-se en 40 segons que li ha fet perdre la cinquena posició. El Proton Competition era l’únic Hypercar que en retirar-se de la cursa, el #99 es va aturar a la pista per un problema electrònic, en el seu debut.

Cop de teatre en LMP2

A LMP2 una victòria molt lluitada per a JOTA amb el número 28 (David Heinemeier Hansson / Oliver Rasmussen / Pietro Fittipaldi) guanyant per davant de l’Alpine #36 (Charles Milesi / Julien Canal / Matthieu Vaxiviere). L’Oreca #41 de WRT (Rui Andrade / Louis Deletraz / Robert Kubica), ha acabat en tercer lloc, completant el podi.

jota lmp2 monza wec

El cotxe número 31 (Sean Gelael / Robin Frijns / Ferdinand Habsburg) semblava disposat a guanyar, però quan faltava mitja hora per al final, Frijns s’ha vist obligat a portar el cotxe als boxes, per acabar dins del garatge.

El català Albert Costa de l’equip InterEuropol, guanyadors a Le Mans, han acabat en cinquena posició, mostrant un gran ritme a la primera meitat de la cursa, però després patint amb els Safety Cars.

Corvette ja és campiona

A LMGTE AM la victòria va ser per a Porsche #77 de Dempsey – Proton Racing (C. Ried / M. Pedersen / J. Andlauer) però la festa va ser per a Corvette #33 (B. Keating / N. Varrone / N. Catsburg ) que ja ha guanyat el títol a Monza, a falta de dues curses per al final campionat.

Corvette monza wec 2023

Una penalització en forma de Drive Through va acabar complicant els comptes de l’equip, que per primera vegada enguany no ha acabat al podi, però els comptes fan del cotxe #33 el virtual campió del 2023.

La propera cursa serà del 8 al 10 de setembre al Japó per les mítiques 6h de Fuji.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments