Laurent Rossi deix de ser cap de l’equip Alpine F1, Philippe Krief nomenat successor

El conseller delegat d’Alpine, Laurent Rossi, cap de l’equip de Fórmula 1 del Grup Renault, ha estat destituït del seu càrrec, ocupant un nou càrrec dins del conglomerat empresarial

Philippe Krief assumirà el paper de timoner d’Alpine

Laurent Rossi va prendre el lideratge a Alpine l’any 2021 quan va ser nomenat CEO, assumint el lideratge del projecte de F1, que fins aleshores estava sota la responsabilitat de Cyril Abiteboul, encara com a Renault. La missió era donar més visibilitat a Alpine i fer competitiu l’equip de F1, amb el famós pla de 100 carreres fins arribar al cim.

Després d’un 2022 positiu, en què Alpine va avançar a McLaren, la temporada 2023 no transcorre bé i Rossi fins i tot va utilitzar el terme «aficionat» per classificar algunes de les actuacions de l’equip a l’inici d’aquesta temporada. La pressió sobre l’equip ha anat augmentant, ja que McLaren s’ha destacat en les darreres carreres, i Alpine no mostrant la capacitat d’instal·lar-se al capdavant de la lluita per la part mitja taula. Rossi marxa al cap de dos anys, sense dur a terme el pla de les 100 curses.

M’agradaria agrair a Laurent el seu compromís inquebrantable durant els últims dos anys al capdavant d’Alpine. Laurent va definir una estratègia clara i ambiciosa per a la marca. Va posar Alpine en la millor posició possible per assolir els seus objectius a llarg termini. Alpine està ara a punt per entrar en una nova fase del seu desenvolupament i per convertir-se en una marca del futur”. Rossi ara se centrarà en projectes especials vinculats a la transformació del Grup.

Luca de Meo, cap del grup Renault,

L’exdirector tècnic d’Alfa Romeo i cap d’enginyeria de Ferrari Philippe Krief, que es va incorporar a Alpine a principis de març, ha estat nomenat successor de Rossi.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments