Red Bull i Verstappen continuen la seva marxa triomfal al GP d’Hongria 2023

La classificació per al Gran Premi d’Hongria i la pole position número 104 de Lewis Hamilton (Mercedes) havien aixecat alguna d’esperança a l’Hungaroring de Budapest

Max Verstappen va establir ràpidament el rècord per signar el seu 44è triomf personal

Instal·lat a la pole per primera vegada des del GP d’Aràbia Saudita del 2021, Hamilton va ser sorprès a la sortida pel seu rival holandès, després pels McLaren d’Oscar Piastri i Lando Norris, l’australià que es va colar davant del seu company d’equip a l’interior de la primera curva.

Aleshores, Verstappen es va distanciar irremdiablemente, un escenari molt conegut aquest 2023. Les estadístiques et maregen: 9a victòria en 11 curses aquesta temporada del doble campió del món vigent, 7a consecutiva (només Alberto Ascari, Michael Schumacher, Sebastian Vettel i Nico Rosberg han fet el mateix). Verstappen està invicte des del Gran Premi de Miami a principis de maig.

Red Bull també eclipsa un rècord que McLaren va mantenir durant 35 anys: el del nombre de triomfs consecutius d’un equip. El Red Bull acaba d’aconseguir una 12a victòria consecutiva (incloent-hi Abu Dhabi 2022).

McLaren confirma la seva espectacular recuperació amb una doble presència de Woking al top 5. Ja segon per darrera de Verstappen a Silverstone, Norris torna a Hongria. El britànic, però, va quedar sorprès a la sortida pel seu company d’equip Piastri. Autor d’un excel·lent inici de carrera, l’australià va passar per darrere de Norris durant els primers canvis de pneumàtics, abans de caure per darrere de Sergio Pérez (Red Bull) i Hamilton durant l’últim estint. Piastri encara haurà d’esperar per aconseguir el primer podi de la seva carrera.

Modestament 9è a la graella, Pérez va demostrar la seva millora en cursa pujant al 3r lloc. Un podi que pot ajudar a silenciar els creixents rumors al voltant de Daniel Ricciardo, autor d’una remuntada contundent amb AlphaTauri (13è però enganxat a la sortida).

El poleman, Hamilton, es va haver de conformar amb la 4a posició. El set vegades campió del món no va tenir el ritme per pujar al podi amb regularitat. Piastri completa el Top 5. Atrapat a la Q1 dissabte, George Russell (Mercedes) va tornar a la 6a posició.

Nou diumenge complicat per a Ferrari. Sainz va fer una excel·lent arrancada abans d’enfrontar-se a Charles Leclerc. El monegasc va viure un esdeveniment difícil amb una primera parada a boxes fallada (més de 9» d’aturada) i 5′ de penalització per excessiva velocitat als boxes durant la segona! Els vermells acaben pàl·lids 7è i 8è.

Els Aston Martins (Fernando Alonso per davant de Lance Stroll) han perdut molt la seva brillantor després d’un magnífic inici de temporada. Els dos AMR23 completen el Top 10. Alpine va tenir un (nou) diumenge catastròfic amb una doble retirada des de l’inici de la cursa. Pierre Gasly i Esteban Ocon no van tenir la culpa ja que van ser víctimes de la sortida completament fallida de Zhou Guanyu (Alfa Romeo).

Proper GP de F1: el Gran Premi de Bèlgica la setmana vinent (28-30 de juliol) al Circuit de Spa-Francorchamps.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments