El salts del Rally Estònia en el focus de la polèmica

La prova podria haver disputat la seva última edició davant de l’entrada de Letònia la temporada que ve

El Rally Estònia, conegut per les seves pistes d’alta velocitat i salts impressionants, ha estat objecte de controvèrsia en aquesta última edició. Alguns pilots han expressat les seves preocupacions sobre els salts excessius en aquesta prova, considerant-los innecessàriament difícils i fins i tot perillosos. Les seves veus són importants per millorar la seguretat i l’experiència de tots els participants.

Un dels pilots que ha patit les repercussions dels salts excessius és Gus Greensmith. El pilot d’Skoda va ser hospitalitzat a Sardenya amb una lesió a l’esquena i un problema al pulmó. Un cop recuperat i present a Estònia, el pilot britànic es queixava després d’un dels aterratges difícils a l’especial d’Otepää. És crucial que es prenguin mesures per evitar incidents com aquest i garantir que les proves mantinguin un equilibri adequat entre emoció i seguretat.

Però el cas de Greensmith no és aïllat ja que l’heroi local, Ott Tänak, també es va queixar de que alguns salts artificials eren massa exagerats per als cotxes i els pilots.

Una situació que ve de lluny

Un altre cas destacat és el que va viure fa uns anys Elfyn Evans, qui va patir dues fractures de compressió mentre participava en el Rally Estònia. Encara estava a Ford quan va experimentar aquestes lesions doloroses, i va haver de perdre tres proves com a resultat. Aquestes fractures es van produir a causa d’un aterratge en un dels salts i les forces que els pilots han de suportar en aquest tipus de terreny.

El copilot de Takamoto, Dan Barritt, també va experimentar l’impacte dels salts excessius al Rally Estònia. Fa dos anys, es va veure obligat a retirar-se a causa de dolors i lesions relacionades. Aquests episodis posa de manifest la importància de prioritzar la seguretat dels pilots i assegurar-se que les proves no es converteixin en una amenaça per a la seva salut.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments