Toyota no tindrà equip oficial al WRC2

El Toyota GR Yaris Rally2, el primer model de la categoria Rally2 del fabricant japonès, ja està en procés d’homologació

El cotxe ha estat provat àmpliament en camins i carreteres de tot el món, entre elles a Catalunya, i el que ràpidament queda clar pel que hem vist del cotxe en moviment és que és molt àgil i té un soroll del motor molt diferent al dels seus competidors, fruit del motor de tres cilindres de Toyota.

En una entrevista amb WRCWings que es publicarà en els propers dies, el director tècnic de Toyota, Tom Fowler, va dir que l’objectiu principal del GR Yaris Rally2 era vendre’l per a que el conduïssin els clients.

Test_Toyota_Yaris_RAlly2_ (24)
Nacho Mateo

«No tenim cap pla per a un equip oficial en aquest moment. L’objectiu principal del cotxe és vendre’l i que els clients el puguin utilitzar per competir, de moment no hi ha cap pla per tenir un cotxe propi (equip oficial)»

Fowler va reconèixer que això significava que el cotxe no estaria en mans de Toyota en tot moment.

Això vol dir que, qui conduirà el cotxe i com no està totalment sota el nostre control, així que haurem d’acceptar que l’èxit del cotxe també dependrà de qui decideixi conduir-lo.

Test_Toyota_Yaris_RAlly2 Catalunya
Nacho Mateo

Una primera versió del GR Yaris Rally2 (diferent a la que s’homologarà definitivament) ja ha estat pilotada per Jari-Matti Latvala al Ral·li d’Hokkaido al Japó, el mateix va passar amb el pare de Takamoto Katsuta, Norihiko, que va conduir el cotxe al Japó durant tota la temporada i la fiabilitat ha estat bona.

El cotxe hauria de tenir el seu debut competitiu oficial a l’inici del Campionat del Món de Ral·lis 2024 al Rallye de Monte-carlo. Sense encara una llista de clients definitiva per part de Toyota, s’espera que el Yaris Rally2 estigui en mans de pilots de primer nivell.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments