El dakarians Oliveras – Alsina s’emporten el Ral·li Vidreres 2023

La prova gironina de terra es va poder cel·lebrar després de la cancel·lació d’última hora en el seu primer intent de disputa previst en el mes de setembre.

La cita organitzada per l’escuderia Peu a Baix, comptava amb dos trams a recorrer en tres ocasions durant el diumenge 3 de desembre. En total 108 km dels quals 49,65 eren contra el rellotge.

Joan Casals i Laura Camps van ser els dominadors del primer bucle de la prova. La parella amb el Mini JCW va ser capaç d’emportar-se els dos primers escratx del ral·li sent líders abans de la primera passada per l’assistència de Vidreres. En el segon bucle començava igual, amb un millor temps en el tercer tram, però quan semblava que tenia el triomf a les seves mans, amb un avantatge de més de 44 segons, arribava una bolcada en la segona passada pel tram de Maçanet que els obligava a abandonar.

Francesc Rodríguez

La primera posició va caure en mans de p. Posicions que no van canviar fins al final de la prova donant així als locals el seu primer triomf de la temporada en l’últim ral·li de l’any.

L’últim esglaó del podi encara estava per decidir, Casanovas – Bianca ho tenien tot de cara amb més de 40 segons d’avantatge amb Bala Roca – Miquel Amblàs. Però la desgràcia es va tornar a aparèixer als integrants del Peugeot 206, després de l’abandó per motius mecànics a Tàrrega, ara era una sortida de pista que els deixava sense l’anel·lat podi. Així doncs, la parella de Vauxhall eren els últims en pujar al podi d’aquest ral·li Vidreres.

Emocionant final de la Rallycracks

Francesc Rodríguez

La Challenge Rallycracks va viure un intens final de temporada. Tot i que Miquel Pons i Carles Planell ho tenien tot a favor per emportar-se el títol ja que comptaven amb molts punts de marge amb el seu principal rival, Pere Rovira, cap dels dos líders acabarien la prova i el campionat de la millor manera.

El de Mollerussa, segon classificat de la Challenge i que venia d’endur-se els dos últims triomfs a Tàrrega i Cervera, deia adéu a les primeres de canvi per culpa d’una sortida de pista en el primer tram. El títol quedava pràcticament sentenciat, però una sortida de Miquel Pons i Carles Planell en l’últim tram ficava més emoció. Per sort, la parella de l’Anoia podien recuperar el cotxe i arribar a final de ral·li, en última posició però amb el necessari per proclamar-se campions.

El triomf en aquest Vidreres va caure en mans de Dani Muntadas i Marta Ylla que van quallar una actuació impecable arrodonint un final de temporada molt regular. En segona posició acabaven Rabell – Tort, mentre que Dot – Castellet eren tercers.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments