Un Greensmith malalt s’emporta el triomf al Safari entre els WRC2

Just abans de l’inici del Safari, Greensmith va quedar afectata amb una gastroenteritis i va haver d’afrontar el ral·li sense estar del tot en forma.

El pilot britànic de 27 anys va aconseguir la seva victòria al WRC2 i va acabar en una impressionant sisena posició a la general del ral·li.

Gus Greensmith va començar perfectament la seva campanya WRC2 al Safari després de guanyar amb 1m 23,1s en el seu Škoda Fabia RS Rally2.

Les probabilitats estaven en contra el britànic a l’inici de la prova, quan va arribar a Kènia febril i amb símptomes semblants a la grip durant la primera etapa, la de divendres al voltant del llac Naivasha. Però va agafar una avantatge important de més de tres minuts després del seu principal el rival, Oliver Solberg, va perdre molt de temps amb una punxada.

Solberg va lluitar per acabar segon, guanyant 11 de les 19 etapes del ral·li, però la pèrdua va resultar massa gran per atrapar-lo.

“No sé de què estic més orgullós: no haver-me equivocat divendres o haver guanyat el ral·li! va bromejar Greensmith. Ha estat una setmana llarga, però estic molt, molt content. Gràcies a l’equip [Toksport] aquest cap de setmana, han estat perfectes».

Greensmith

Solberg va registrar el millor temps a la Power Stage, augmentant el seu lideratge al campionat i guanyant el premi ‘WRC2 Most Stage Wins’. Va acabar amb més de set minuts d’avantatge sobre el tercer classificat, Kajetan Kajetanowicz, el polonès es va imposar al WRC2 Challenger.

Els nouvinguts de Safari, Nicolas Ciamin i Charles Munster van ocupar el quart i cinquè lloc, respectivament, tots dos conduint un Hyundai i20 N Rally2. Darrere d’ells hi havia Daniel Chwist, seguit del pilot local Carl Tundo, guanyador de la WRC Masters Cup. Com a únic finalista, Hamza Anwar va aconseguir el màxim de punts al WRC3

1Solberg43
2Rossel25
3Greensmith25
4Ciamin24
5Lopez18
6Pajari18
7Gryazin15
8Linnamäe15
9Kajetanowicz15
10Korhonen12

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments