Jan Solans suma un primer triomf de prestigi al WRC2 a Portugal

Jan Solans va fer història al Rally de Portugal aconseguint la primera victòria d’un pilot català al WRC2 i la primera victòria a WRC2 per al Toyota GR Yaris Rally2

Divendres començava la primera etapa del ral·li amb la disputa de vuit trams cronometrats on la falta d’una assistència va fer que l’estratègia de l’equip i la conservació de pneumàtics tinguessin un paper fonamental.

El bon ritme de Jan i Rodrigo els va permetre acabar divendres en quarta posició de la classificació general i líders al WRC2 Challenger així com sent el Toyota GR Yaris Rally2 més ràpid.

La lluita per les posicions de podi va continuar dissabte on l’objectiu era mantenir un bon ritme però evitar errors a causa de la duresa de la prova lusitana. D’aquesta manera, dissabte va acabar liderant el WRC2 i WRC2 Challenger gràcies a la bona elecció de pneumàtics, la gran adaptació del cotxe a uns trams tan durs com els del Rally de Portugal i la concentració de Jan i Rodrigo que els va permetre liderar al crono sense forçar errors.

Diumenge, darrer dia de la prova, va tenir lloc la disputa dels últims quatre trams en què Solans i Sanjuán havien d’aguantar la pressió del seu principal rival, l’irlandès Josh McErlean que al volant d’un Skoda Fabia RS Rally2 va demostrar una gran velocitat.

Jan_Solans_Toyota_Yaris_RAlly2_Portugal_2024
Nacho Mateo

Finalment Solans va acabar amb un avantatge de tan sols 3.2 segons respecte al segon classificat, assabentant-se així Jan i Rodrigo d’aquesta fita en directe a l’arribada de la Power Stage. El gran treball de Jan, Rodrigo i tot l’equip Teo Martín Motorsport i Toyota Gazoo Racing ha permès aconseguir aquesta primera victòria a la categoria WRC2.

Es tracta d’un triomf de gran prestigi al fer-ho en una de les proves on més pilots capdavanters de la categoria es donaven cita. Els dos principals candidats al campionat, Solberg i Rossell, no tenien sort, el primer abandonava per un accident i el segon arrossegava problemes tot el cap de setmana. Però la llista entre els WRC2 tenia altres noms amb molta volada com Greensmith, Pepe López, Sami Pajari, Linamae, Loubet o Suninen!

Tot i que entre els vehicles Rally2 el guanyador era Nicolay Gryazin, el rus decidia no puntuar per al campionat WRC2 en aquesta prova. Però Solans quedava a tan sols 4,5s del triomf, demostrant un gran ritme i no només tenacitat per arribar al final de la prova.

Acabem el Ral·li de Portugal aconseguint la nostra primera victòria al WRC2 i la primera vitòria per a Toyota amb el GR Yaris Rally2. Ha estat un cap de setmana increïble, una lluita des de dissabte a la tarda pel liderat. Hem intentat ser molt constants i intentar no cometre cap error. Al final tot ha sortit bé i hem pogut aconseguir la victòria. Vull donar les gràcies als patrocinadors Love The Philippines, PH.PH, a l’equip de Teo Martín Motorsport pel gran treball que han fet durant el cap de setmana, el Rally Team Spain i tots els involucrats en aquest projecte que està donant els seus fruits ».

Jan Solans

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments