Portugal renova amb el WRC fins al 2026

Després de confirmar la renovació del contracte entre l’organització portuguesa i el promotor del WRC, es va anunciar que el Rally de Portugal es mantindrà en el campionat del món almenys 2 anys més.

El Rally de Portugal continuarà en el calendari del Campionat del Món de Ral·lis fins almenys l’any 2026, després de la signatura d’un nou contracte entre l’Automóvel Club de Portugal (ACP) i el promotor del mundial.

L’ACP i WRC Promoter van confirmar, divendres passat, la continuïtat de la prova al mundial els anys 2025 i 2026. Carlos Barbosa, president de l’ACP, i Jona Siebel, director general de WRC Promoter, van formalitzar el contracte a Exponor, en plena 57a edició de l’esdeveniment.

«Estem molt orgullosos de signar el contracte per als anys 2025 i 2026. És un reconeixement a tota la qualitat organitzativa del Rally de Portugal. No s’ha d’oblidar que hi ha 1.200 persones implicades en l’organització del ral·li, més 600 agents de seguretat. És una operació enorme i tenim, consecutivament, un dels millors ral·lis del món. És important ara que tenim un contracte de dos anys, sobretot perquè les Cambres són socis molt importants de l’esdeveniment i ara poden preveure els seus pressupostos per a la prova, almenys fins al 2026”.

Carlos Barbosa

Jona Siebel, en canvi, ha elogiat molt la cursa portuguesa, una de les més emblemàtiques del calendari: “

Vam estar aquí per celebrar el 50è aniversari del WRC, l’any 2022, i va ser un èxit. Aquest any hem tingut aquí el fòrum Beyond Rally i ha tornat a ser un èxit. L’aspecte esportiu sempre és d’alt nivell i, a més, tenim una gran ubicació per a aquests esdeveniments paralels. Això és molt important per a l’esport. I només veieu que tenim un milió de persones durant els quatre dies de la prova. És increible. Estem molt contents amb aquest acord”,

Jona Siebel, responsable de WRC Promoter.

Celebrat per primera vegada l’any 1967, el Ral·li de Portugal va formar part del grup de proves fundadores del Campionat del Món de Ral·lis l’any 1973, any en què va ser la tercera prova del calendari, juntament amb altres esdeveniments emblemàtics com Montecarlo. Portugal s’ha convertit en un dels ral·lis més populars del calendari, considerat oficialment cinc vegades el millor ral·li del món.

Es tracta de l’esdeveniment esportiu més important que se celebra anualment a Portugal, amb gairebé un milió d’espectadors, un impacte de 164,7 milions d’euros en l’economia nacional.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments