Calafat epicentre del ral·licròs amb la tercera prova del CERX 2024

El traçat català és diferent als de la resta del campionat amb una zona de terra molt compactada i un prominent salt

El Circuit Calafat va acollir la tercera cita de la temporada del Campionat d’Espanya de ral·licròs, amb victòries de Gorka Eizmendi en Super RX, Marco Matador en CrossCar RX i Abel González en Junior RX.

El dissabte va començar amb entrenaments lliures i qualificacions sota un cel amenaçador de tempesta. Tino Iglesias, Diego Martínez i Abel González van marcar els millors temps, assegurant-se la pole position a les seves respectives categories.

CERX_Calafat Junior RX
Nacho Mateo

El diumenge l’amenaça de pluja va desaparèixer però el vent, característic de la zona, va acompanyar fent més fresca la jornada. En Junior RX, Abel González va dominar totes les mànegues qualificatives i es va imposar a la final, superant rivals com Óscar Fuertes i Jon Bikendi.

Marco Matador va imposar-se en CrossCar RX, guanyant totes les mànegues i la final malgrat els problemes mecànics de Diego Martínez i l’accident de Daniel Gabari, que va requerir una bandera vermella per un incendi en el seu vehicle.

CERX_Calafat_ CrossCAR RX
Nacho Mateo

Super RX va ser testimoni d’una b ona lluita amb Jonatan Ruíz, Gorka Eizmendi i Tino Iglesias destacant en les primeres mànegues. Gorka Eizmendi va guanyar una semifinal disputada i, en la final, va superar Sergio Bello gràcies a una estratègia hàbil amb la Joker Lap, amb Carlos Fernández completant el podi.

CERX_Calafat Retro RX
Nacho Mateo

Els cotxes clàssics, i alguns de no tants, van ser els grans animadors del cap de setmana. Els Retro RX Legend van donar un gran espectacle quan les categories oficials del CERX no es trobaven en pista.

La propera cita serà al Circuito La Dehesa d’Alcolea del Pinar després de l’estiu.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments